Un român izolat la domiciliu s-a dus să se tundă și a ajuns în carantină. Ce a făcut apoi

Ultima actualizare: 13-04-2020 19:15
Dosar penal pentru un bărbat care a părăsit carantina instituţionalizată ca să-şi cumpere ţigări
StirilePROTV

Jandarmii tulceni au întocmit actele de sesizare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor împotriva unui bărbat care duminică a părăsit fără drept izolarea la domiciliu pentru a merge să se tundă.

Ulterior apoi a încercat să fugă din centrul de carantină în care a fost internat, a anunţat luni, într-un comunicat de presă Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, conform Agerpres.

Tulceanul a fost sancţionat cu amendă de 10.000 de lei, după ce nu a fost găsit acasă, şi a fost mutat într-un centru de carantină pentru 14 zile cu suportarea cheltuielilor, însă a încercat să fugă şi din acest centru.

"Bărbatul a fost surprins în timp ce ieşea din cameră pe acoperişul clădirii în care funcţionează centrul de carantină. S-a luat decizia ca persoana în cauză să fie transferată în alt centru de carantină, astfel că în jurul orei 19,50, un echipaj al Poliţiei Rutiere s-a prezentat în vederea însoţirii unui echipaj Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care urma să execute transferul persoanei în cauză. În timp ce erau desfăşurate procedurile necesare pentru transfer, bărbatul a fost observat în timp ce sărea gardul centrului de carantină. Agenţii de poliţie au plecat imediat în urmărirea sa, bărbatul fiind imobilizat după aproximativ 150 de metri", se arată în comunicatul de presă al IJJ.

Ulterior, tulceanul a fost transferat într-un alt centru de carantină şi i s-au întocmit actele premergătoare întocmirii dosarului penal pentru infracţiunea de zădărnicire a combatere bolilor.

Potrivit Prefecturii judeţului Tulcea, luni, 717 persoane sunt izolate la domiciliu, iar 202 sunt în carantină.

"Până la această dată, au fost testate 169 de persoane, din care confirmate 16 persoane, 14 fiind internate, iar două persoane vindecate şi externate", se mai specifică în comunicatul Prefecturii.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO