Un român din Austria a plătit 755.000 de euro pentru o magazie de 12 metri pătrați

Ultima actualizare: 04-12-2020 14:04
Coliba
oe24.at

„Arată ca o cușcă de câini, dar costă la fel de mult ca o vilă”, scrie presa austriacă despre o colibă de lemn de 12 metri pătrați pentru care un român a cumpărat-o cu 755.000 de euro.

Locuitorii din St. Gilgen, un sat din apropiere de Salzburg, s-au obișnuit deja cu prețurile uriașe ale proprietăților de pe marginea lacului Wolfgang. Cu toate acestea, au fost uimiți când au aflat că un român a plătit la o licitație publică 755.000 de euro pentru o magazie de lemn, de 12 metri pătrați.

În schimbul acestei sume astronomice, bărbatul a primit o magazie de lemn - care nu este racordată la utilități - și fără terenul care se află sub ea. Pământul din acea zonă se află în proprietatea Pădurilor Federale Austriece, iar contractul de utilizare expiră în 2024.

Chiar și în aceste condiții, cabana a generat un interes destul de mare la licitație - un fost consilier de stat și familia unui fotbalist au vrut să o cumpere. Însă aceștia au renunțat atunci când suma a depășit pragul de 600.000 de euro. În cele din urmă, licitația a fost câștigată de un român bogat, a cărui identitate nu a fost făcută publică.

Potrivit presei austriece, românul are o autorizație de construcție pentru a ridica o nouă clădire în locul colibei de lemn. Cel mai probabil, va construi facilități pentru turiștii care vin să înoate în lacul Wolfgang.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO