Cioara devenită mascota unui cartier din Galaţi. Oamenii o pun să le cureţe seminţele


Ultimul update: Vineri 19 Iulie 2019 09:32
Data publicarii: Vineri 19 Iulie 2019 07:47
Categorie: Stiri actuale

Un pui de cioară a devenit vedeta unui cartier din Galaţi. Pasărea vine adesea în preajma unui magazin, cere de mâncare, se joacă şi aşteaptă să fie mângâiata.

Un bărbat de 60 de ani s-a împrietenit cu ea şi o tratează ca pe un veritabil animal de companie.

Ea este "Fetiţa", un exemplar de cioară grivă în vârstă de aproximativ 3 luni. A primit acest nume de două săptămâni, de când şi-a făcut prieteni într-un cartier din Galaţi. Domnul Petrică este favoritul ei, dar nu degeaba: în fiecare zi îi cere de mâncare şi aşteaptă să fie mângâiata.

Petrică Munteanu, pensionar: ”Cerşea mâncare. Deschidea guriţa, voia mâncare. Voia papa. Fata lui tata. Puiu! Cine e fata lu' tata?"

În scurt timp, puiul de cioară a fost îndrăgit de toţi oamenii care locuiesc în zonă. Deoarece este o pasăre norocoasă, a întâlnit şi un medic veterinar.

Ioan Șerbu, fost medic veterinar: "L-am hrănit, l-am tratat, că era şi bolnav. I-am dozat un antibiotic, în fine, ne-am chinuit un pic. I-am dat nişte vitamine, din B-uri, ca la om, şi şi-a revenit."

Bărbat: "La o anumită oră a zilei vine şi îi dă de mâncare. Cel puţin îl recunoaşte pe domnul ăla mai mult. I-am dat şi eu de mâncare, a mâncat ceva, dar tot acolo a plecat, la domnul ăla”.

Specialiştii spun că e cunoscut faptul că, una dintre cele mai deştepte păsări este cioară. Însă nu au văzut un exemplar atât de apropiat de oameni.

Viorica Atodiresei, muzeograf: "Încă o dată ciorile ne confirmă că sunt animale inteligente. Sunt animale care au învăţat să ne folosească. Faptul acesta, că s-a apropiat de om, este în avantajul ei pentru că găseşte mult mai uşor hrana, resursa trofică."

Pentru distracţia noilor ei prieteni, cioară le dezleagă şireturile de la încălţăminte, le cere să o mângâie sau să îi decojească seminţe de floarea soarelui.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

O pasăre străveche, descoperită conservată în chihlimbar. Ce noutate prezintă
Imagini sfâșietoare cu o pasăre care-și hrănește puiul cu un chiștoc de țigară
Descoperire uimitoare într-o peșteră din Crimeea. Pasărea de 4,5 metri și 450 de kg
VIDEO PROTVPLUS.RO