Politistul din Constanta, care s-a impuscat in cap, a murit la spital. Anchetatorii cred ca tanarul si-a premeditat gestul

Ultima actualizare: 17-06-2015 07:00

Politistul de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate din Constanta, care s-a impuscat in cap cu arma din dotare, s-a stins in spital.

Avea doar 24 de ani. Gestul sau dramatic si aparent fara nicio explicatie a venit la o zi dupa ce fusese intr-o misiune, cel mai probabil, sub acoperire. Barbatul si-a luat viata in apartamentul unde statea in chirie. Colegul sau era pe balcon si n-a apucat sa intervina.

Aparent, Ionut Stanescu isi implinise visul din copilarie - acela de a fi politist - iar de un an lucra la Brigada de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog, unitate cu ofiteri sub acoperire.

Zafer Sadic, procuror criminalist: "Chiar colegul sau de apartament si coleg de politie, de academie de politie este cel care l-a gasit dupa ce a auzit zgomotul produs de focul de arma si este si cel care a sunat la 112. Era in apartament, victima era in dormitor, colegul manca undeva pe balcon."

O ambulantza SMURD, chemata de urgenta, l-a transportat in stare critica, la spital. Din pacate, dupa doua ore, medicii au anuntat decesul politistului.

Tanarul, spun apropiatii, nu a dat niciun semn ca ar fi abatut sau ca ar avea probleme care il coplesesc. Cu toate acestea, se pare ca avea un plan morbid.

Zafer Sadic, procuror criminalist: "Fusese intr-o misiune cu o zi inainte si nu a avut arma asupra lui, se pare ca s-a intors la munca special pentru a lua arma ca sa o foloseasca, putem lua in calcul chiar o premeditare a acestui act."

Politistul era din Corabia, judetul Olt, si era singur la parinti. A muncit nespus, spun cei care l-au cunoscut, pentru a intra la Academie.

Ruda: "A zis ca ii place aici serviciul, ca ii place la constanta, ca ramane aici. Nu a lasat niciun bilet."

Ruda: "Era fericit ca si-a dorit nespus sa ajunga politist."

Psihologii criminalisti vorbesc despre o posibila deceptie in dragoste, pentru ca profesional in cazul celor care lucreaza sub acoperire testele psihologice sunt stricte.

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist: "E ceva aici, probabil o problema de dragoste, el poate fiind un om inchis, interiorizat, un temperament flegmatic, nu a dat sa se inteleaga."

Procurorii continua cercetarile pentru a stabili cu exactitate ce l-a determinat pe barbat sa se impuste.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO