Un pieton, rănit grav, după ce a fost izbit de o mașină: „Am comis-o. Bine că nu l-am omorât”

Ultima actualizare: 18-08-2020 09:42

Un bărbat în vârstă de 68 de ani din județul Dâmbovița a ajuns la spital, după ce a fost izbit cu oglinda de o mașină.

Șoferul le-a povestit polițiștilor că intrase în depășirea altei mașini, iar pietonul circula pe marginea drumului.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

Șofer: „Deja aveam vitează. Am tras pe dreapta, am comis-o.”

Accidentul a avut loc pe drumul județean care leagă orașul Moreni de localitatea Iedera. Șoferul recunoaște că circula cu viteză peste limita admisă de 50 de kilometri pe oră, mai cu seama că se ducea spre spital, să își ducă un cumnat care se simțea rău. A intrat într-o depășire și atunci a lovit pietonul.

Șofer: „Eram într-o depășire, am zis că am loc și l-am acroșat cu oglinda. Să zic, viteza era de 65-70. Era pe partea carosabilă, putea să meargă pe dreapta, era trotuar. Ăsta e mizilic, bine că nu l-am omorât."

În urma impactului, oglinda mașinii s-a rupt, iar pietonul a fost proiectat pe asfalt. În cădere, victima a suferit câteva fracturi.

Martorii au sunat la 112, iar la fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj de la Ambulanță. Salvatorii i-au acordat rănitului primul ajutor, iar ulterior l-au transportat la spitalul din localitate, pentru îngrijiri și investigații suplimentare.

Cristian Codrea, medic specialist Spitalul Moreni: „Un traumatism prin accident rutier, la un pacient de 68 de ani, care a fost lovit la nivelul antebrațului. Are o fractură de ulnă."

Pietonul rănit a rămas internat în spital. Ținând cont de vârsta rănitului, medicii spun că va avea nevoie de o perioadă ceva mai lungă de recuperare.

Între timp, polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO