Un părinte din Vaslui a notificat școala că masca este „tortură

Ultima actualizare: 15-09-2020 09:24
fetita cu masca
Shutterstock

Un contestatar a obligativității purtării măștii de protecție de către copii a fost amendat, în Vaslui, polițiștii stabilind că a făcut scandal în școală.

Bărbatul din comuna Tomești a intrat fără mască în școala din localitate, alături de un prieten, și a intrat într-o dispută cu personalul, afirmând răspicat că nu este de acord ca fetița lui să poarte mască.

Incidentul a avut loc cu prilejul deschiderii anului şcolar de luni, de la Şcoala Gimnazială „D.D. Pătraşcanu” din Tomeşti, relatează cordianul „Vremea Nouă”.

Schimbul de replici a fost filmat de prietenul bărbatului, iar angajații școlii au chemat Poliția.

„Bărbatul a primit o sancţiune contravenţională de 500 de lei”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Mai exact, Gabriel A. a fost amendat pentru că a tulburat ordinea şi liniştea publică, dar şi pentru că nu a purtat mască, potrivit poliţiştilor.

El a depus apoi o “notificare”, semnată și de soție, în care a informat reprezentanţii şcolii că nu e de acord ca fetiţa să poarte mască la şcoală, dar nici să folosească dezinfectantul din unitate.

„Având în vedere caracterul excesiv şi abuziv al instituirii măsurilor aplicate copiilor, prin care se aduce atingere securităţii vieţii, integrităţii fizice, psihice şi emoţional-afective a copiilor, precum şi interesul superior al acestora, vă notificăm că nu ne dăm consimţământul pentru obligativitatea purtării măştii de către copil. Copilul nostru are dreptul de a respira liber, fără nicio constrângere, de a se putea exprima liber şi fără afectarea biologică, psihologică şi emoţional-afectivă a acestuia”, au scris părinţii, care au invocat că purtarea măştii este un act de tortură pentru fetiţa lor.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au precizat că bărbatul va primi răspuns la solicitarea sa şi că fetiţa acestuia va învăţa online.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO