Un pacient cu COVID-19, internat la "Matei Balş", s-a aruncat de la etaj. Semnalul de alarmă tras de medici

Ultima actualizare: 23-10-2020 17:27

Un pacient cu COVID-19 internat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" s-a aruncat de la fereastra unui salon aflat la etajul 2 al unităţii medicale, transmite instituția prin intermediul unui comunicat.

UPDATE România înregistrează vineri un nou record nedorit: peste 5.000 de persoane confirmate cu SARS Cov 2, în ultimele 24 de ore.

Totodată, spitalele se confruntă cu cel mai mare număr de pacienți internați la terapie intensivă, de la debutul epidemiei: 782.

Un bărbat cu COVID-19, îngrijit la Spitalul Matei Balș a cedat psihic și și-a pus capăt zilelor.

Pericolul este, într-adevăr, cu mult mai mare decât pare la prima vedere: medicii au descoperit că depresia indusă de COVID-19 poate duce la tragedii.

Cel mai recent caz al unui pacient cu COVID-19 care își ia viața s-a înregistrat la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, clinica de excelență în tratarea celor infectați cu noul coronavirus.

E vorba de un pacient de 51 de ani, care nu a mai rezistat psihic.

Medicii de aici au încercat să-l resusciteze și au chemat apoi o ambulanță, care l-a transportat la Spitalul de Urgență Floreasca, unde omul a murit, în urma rănilor suferite.
Nu e un caz singular și este motivul pentru care medicii, nu numai cei specializați în boli psihice, atrag atenția asupra depresiilor și gândurilor negre induse de COVID19.

Iar cifrele furnizate vineri de autorități arată și mai rău decât joi. Am trecut de pragul psihologic de 200.000 de infectați în cele 8 luni de când a izbucnit epidemia în țara noastră, ca să nu mai vorbim de cifrele record: 5.028 cazuri de infectări în 24 de ore și de numărul mare al celor de la ATI: 782.

- - -

Acesta nu a decedat în urma impactului. A decedat în urma rănilor suferite la Spitalul Clinic de Urgență București.

Medicii de la "Matei Balş" avertizează asupra riscului de depresie la pacienţii cu COVID-19.


"Conducerea INBIMB anunță apariția unui incident regretabil, tradus prin defenestrarea unui pacient, în vârstă de 51 ani, internat cu COVID - 19, dintr-un salon aflat într-una din clădirile Institutului, de la etajul 2 al acesteia. S-a trecut imediat la asistarea pacientului, în vederea asigurării funcțiilor vitale, cu suport maximal, după care a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență București. Colectivul de la INBIMB este devastat emoțional în acest moment și atrage atenția asupra sindroamelor de depresie asociate COVID 19. Au fost anunțate autoritățile și evenimentul a fost înregistrat pe site-ul ANMCS", informează instituţia medicală.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO