Un nou scandal cu conotatii indecente zguduie Biserica. Staret demis dupa o discutie deocheata purtata cu un student


Ultimul update: Sambata 22 Iulie 2017 07:09
Data publicarii: Miercuri 19 Iulie 2017 13:11
Categorie: Stiri actuale

Staretul manastirii Prislop, din judetul Maramures, a ajuns la ananghie in urma unor acuzatii cu tenta sexuala. Un fost student la Teologie a facut publica o discutie deocheata purtata cu el pe internet.

Cei doi si-au facut avansuri, doar ca dialogul fara perdea a fost citit si de episcopul Maramuresului. Inaltul ierarh nu a stat pe ganduri si l-a dat afara pe staret, chiar daca acesta din urma sustine ca este nevinovat.

EPISCOPIA MARAMURES:

- Acuzatiile care vi se aduc sunt adevarate?
- Nu.
- Sunteti vinovat?
- Nu. 

Staretul Celestin de la manastirea Prislop din Borsa-Maramures sustine ca a fost abordat in privat pe Facebook de un fost student la Teologie. Acesta ar fi inceput sa ii faca avansuri, iar calugarul nu a dat inapoi. Tanarul i-a spus ca a vazut pe internet poze cu el si ca il place in straiele monahale.

Ulterior, tanarul i-a trimis fotografii, iar staretul ar fi fost incantat. Luat la intrebari de superiori, Celestin sustine ca este victima unei inscenari si ca doar a vrut sa vada cat de departe ar fi mers fostul student la Teologie:

"Este un cersetor si un golan, care face numai rau bisericii, apare in multe ipostaze. Am venit sa fiu pus fata in fata cu el, dar el s-a ridicat si a plecat. Eu am raspuns de la bun inceput, am vrut sa vad unde ajunge, fiindca stiam cine este."

Discutiile dintre cei doi au ajuns insa in atentia superiorilor de la Episcopia Maramuresului si Satmarului.

CRISTIAN STEFAN, purtatorul de cuvant al Episcopiei Maramuresului si Satmarului: "S-a luat hotararea ca dansul sa fie eliberat din functia de staret al manastirii si va parasi eparhia noastra. El a spus ca va da in judecata persoana reclamata. Atata timp cat a recunoscut ca este reala discutia de pe messenger, inseamna ca are partea lui de vina."

Ramas fara staretie Celestin sustine ca are probe care il vor ajuta sa isi dovedeasca nevinovatia in instanta.

VIDEO PROTVPLUS.RO