Un nou focar de Covid-19 în Timiș. Zeci de persoane sunt infectate

Dată publicare: 18-07-2020 14:02
Dată actualizare: 18-07-2020 14:16


Un nou focar de Covid-19 în Timiș. Zeci de angajați sunt infectați

Un număr de 95 de angajați ai fermelor Smithfield din judeţul Timiş au fost depistați cu coronavirus.

În total, au fost recoltate peste 800 de probe, după ce mai mulţi angajaţi, cetăţeni vietnamezi, au fost depistaţi pozitiv.

În urma testărilor COVID-19 efectuate angajaţilor unei unităţi de procesare carne de pe raza judeţului Timiş, după apariţia primelor cazuri pozitive în rândul acestora, s-au depistat pozitiv, în ultimele 24 ore, un număr de 56 persoane.

Până la această dată, la nivelul întregii unităţi, sunt confirmate 93 de persoane pozitive. Pe acest considerent s-a decis suspendarea activităţii întregului obiectiv, pentru o perioadă de 7 zile, cu posibilitate de prelungire, în caz de nevoie.

Unitatea îşi va relua activitatea după efectuarea unei igienizări şi dezinfecţii riguroase, precum şi după testarea personalului cu maxim 48 de ore înainte, cu rezultat negativ.

Anchetele epidemiologice sunt în desfăşurare, personalul de specialitate din cadrul DSP Timiş fiind în teren pentru a lua toate măsurile limitării focarului.

Deoarece persoanele depistate pozitiv nu prezintă simptome care să pună probleme medicale deosebite, acestea se afla în izolare, informează DSP Timiş.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO