Un muncitor din Constanta, ranit grav dupa ce un extinctor i-a explodat in fata. Zgomotul s-a auzit de la peste 2 km

Dată publicare: 16-05-2016 17:10
Dată actualizare: 19-05-2016 06:51


O explozie puternica s-a petrecut luni dupa-amiaza la o statie de incarcare a extinctoarelor din Navodari. Unul dintre recipiente a bubuit, iar un muncitor a fost ranit grav in zona capului.

Ranitul a fost preluat cu un elicopter SMURD si transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta.

Explozia s-a petrecut in incinta statiei de incarcare a extinctoarelor. Nu se stie inca din ce motive a bubuit recipientul, dar o echipa de la Inspectoratul Teritorial de Munca investigheaza incidentul.

Potrivit anchetatorilor, una dintre ipoteze este supraincarcarea extintorului. Ranitul in varsta de 44 de ani se afla chiar in fata recipientului care a explodat.

A fost transportat cu un elicopter SMURD de la Navodari la Spitalul de urgenta din Constanta. Muncitorul are rani extrem de grave la cap, iar medicii spun ca au reusit sa-l stabilizeze.

Explozia a fost auzita de la peste doi kilometri distanta. Colegii barbatului care din fericire nu se aflau la in hala unde s-a produs explozia au intrat imediat in alerta. Cand l-au gasit grav ranit pe barbatul de 44 de ani, oamenii au incercat sa-i acorde primul ajutor si au sunat si la 112.

Dr. Ionut Cealera, SAJ Constanta: "Imediat la fata locului s-a deplasat un echipaj de la statia cea mai apropiata. Concomitent a fost alertat echipajul SMURD sa zboare spre locul acestui accident."

Medicii au reusit cu greu sa-l scoata pe ranit din hala avariata si timp de aproape 20 de minute i-au acordat primul ajutor. Cum ranile erau grave, s-a luat decizia transportului cu elicopterul la spitalul judetean Constanta.

Proprietarul firmei de incarcat extinctoare de incendiu nu isi explica de ce s-a produs explozia extinctorului.

Inspectorii de la protectia muncii au inceput o ancheta si incearca sa afle daca accidentul s-a produs din vina muncitorului sau a fost vorba despre o defectiune tehnica.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO