Un mort a fost "ridicat" de politie de la un cimitir din Bucuresti pentru ca rudele nu au prezentat actul de deces

Ultima actualizare: 11-09-2014 00:10

Pregatirile de inmormantare au luat o intorsatura neasteptata pentru o familie din Bucuresti.

Politistii si-au facut aparitia la un cimitir de pe bulevardul Metalurgiei, unde trupul unui barbat de 74 de ani urmeaza sa fie imbalsamat dupa cum au cerut apropiatii.

Oamenii legii au fost anuntati ca nu exista un certificat de deces al batranului si ca cineva ar incerca sa ascunda o moarte suspecta. Rudele omului au explicat insa ca, de fapt, una dintre fiicele raposatului, ar incerca sa amane inmormantarea, ca sa poata ajunge si ea in tara.

"Fata decedatului, una dintre fete care e in Spania, noi am anuntat-o ce se intampla. Ea a zis: mergeti si depuneti-l la morga. Dar noi am vorbit la morga si nu ti-l ia. Asta, neputand sa vina in trei zile a sunat ea la politie de acolo din Spania si a anuntat ca e moarte suspecta ca sa ii faca autopsie, ca sa poata ea sa vina" a povestit ginerele barbatului mort.

Ginerele batranului le-a spus politistilor ca a predat cadavrul impreuna cu actele necesare, dar a uitat de certificatul de deces si a convenit - impreuna cu cei de la pompe funebre - sa il aduca in aceasta dimineata.

In urma sesizarii primite, oamenii legii au deschis o ancheta pentru a stabili cine a gresit - fie femeia a alertat autoritatile degeaba, fie cei de la pompe funebre erau pregatiti sa il imbalsameze pe batran, desi nu aveau actul de deces, asa cum cere legea.

Deocamdata, trupul barbatului a fost dus la medicina legala pentru autopsie.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO