Un minor a sunat la 112 spunând că a fost violat și închis într-o celulă. Ce făcea de fapt

Dată publicare: 21-02-2020 13:41
Dată actualizare: 21-02-2020 13:45


112

Mai multe amenzi în valoare totală de 5.000 de lei au fost aplicate pentru alertare falsă a autorităţilor.

Asta după ce un minor din Blaj a sunat, joi seara, la 112, susţinând că a fost violat şi închis într-o celulă, întrerupând apoi convorbirea fără a oferi detalii legate de locul în care se află sau identitatea eventualilor agresori.

Astfel, potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, Poliţia Municipiului Blaj a fost sesizată, prin 112, de către o persoană de sex masculin, care nu şi-a declinat identitatea, cu privire la faptul că a fost violată şi închisă într-o celulă. Apelantul a întrerupt convorbirea fără a oferi detalii legate de locul în care se află sau identitatea eventualilor agresori.

Ulterior, un poliţist a apelat numărul de telefon de pe care s-a făcut sesizarea, iar persoana care a răspuns şi-a dat o identitate falsă, respectiv a unui bărbat care locuieşte pe strada Plopilor din Blaj, după care a închis telefonul şi nu a mai putut fi contactată.

"Un număr de 18 poliţişti şi 4 jandarmi au fost mobilizaţi şi au început investigaţiile, fiind patrulate străzile municipiului şi, în special, cartierul unde se află strada Plopilor. Elementul care a i-a ajutat pe poliţişti a fost faptul că, cu ocazia convorbirii în care presupusa victimă şi-a dat un nume fals, pe fundal, s-a auzit gălăgie şi muzică", se menţionează în comunicat.

Indiciul i-a condus spre o locuinţă unde avea loc o petrecere, iar acolo, în jurul orei 00,45, a fost identificat un minor, în vârstă de 13 ani, din Blaj, care ar fi folosit telefonul unui prieten.

În locuinţa respectivă mai erau doi minori, de 16 şi 17 ani, şi un tânăr de 18 ani, cărora poliţiştii le-au aplicat amenzi în valoare totală de 4.500 de lei, pentru apelare falsă a agenţiilor specializate de intervenţie. O amendă în valoare de 500 de lei a fost aplicată şi mamei minorului de 13 ani, pentru că l-a lăsat fără supraveghere.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO