Un militar a murit pe munte, în Făgăraș. O turistă l-a văzut prăbușindu-se și a dat alarma

Ultima actualizare: 30-08-2020 09:21

Tragedie, sâmbătă după-amiază, în munții Făgăraș. Un bucureștean și-a pierdut viața, după ce s-a prăbușit în gol circa 400 de metri, de pe creasta Arpășelului.

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, era militar de carieră, căpitan în Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul, cea care asigură garda de onoare la toate ceremoniile oficiale.
Salvatorii ajunşi la faţa locului au făcut tot posibilul să îl resusciteze, dar rănile suferite i-au fost fatale.

Bărbatul de 40 de ani, căpitan la Brigada 30 Garda Mihai Viteazul, din București, era un pasionat al muntelui. Avea echipament potrivit, dar era singur când s-a prăbușit de pe creasta numită, de oamenii muntelui, "Marele V". Nimeni n-ar fi știut despre nenorocire, dacă o turistă aflată pe traseu nu l-ar fi văzut prăbuşindu-se precum un bolovan, după cum le-a spus operatorilor de la 112.

Salvatorii montani argeșeni de la cota 2000 au plecat imediat după turist și, când l-au găsit, au efectuat imediat manevrele de resuscitare. În ajutor a fost chemat un elicopter, dar militarul s-a stins până la venirea medicilor, din cauza multiplelor traumatisme.

Adrian Sănduloiu șef salvamont Argeș: „Când au ajuns colegii mei la el prezenta multiple fracturi traumatisme şi cerebrale şi cranio cerebrale. În timp ce colegii mei urcau, elicopterul era pe drum dar din păcate în timpul manevrelor de resuscitare, a intrat în stop-cardio respirator şi a decedat".

Salvamontiștii se plâng că ajung greu la intervențiile care presupun și deplasare pe șosea, pentru că nu au girofaruri și nimeni nu le dă prioritate.

Tânăr de 22 de ani, dispărut de o lună pe munte

Şi salvamontiştii din Buşteni, împreună cu cei de la serviciul Salvamont Prahova, au format mai multe echipe şi au scotocit zona Călăilor din Munţii Bucegi pentru a da de urma unui tânăr de 22 de ani din Dâmboviţa, care a dispărut în urmă cu o lună. Până acum, doar bicicleta sa a fost zărită pe o potecă de lângă Cabana Caraiman.

Câţiva turişti semnalaseră un miros pătrunzător de putrefacţie, dar au găsit şi o pelerină. S-a presupus că ar aparţine celui dipărut, însă din păcate nici urmă de tânăr.

Oamenii muntelui spun că nu se dau bătuţi şi vor relua căutările săptămâna viitoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO