Un mare spital din București și sute de blocuri rămân fără apă caldă până sâmbătă

Ultima actualizare: 03-05-2022 13:15
Locatarii din peste 1.000 de blocuri din București nu au apă caldă. Ce explicații dau oficialii locali
Pro TV

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii M. S. Curie – Budimex din București, două instituții și sute de blocuri rămân fără apă caldă pentru câteva zile.

Termoenergetica București a transmis, marți, că sunt în curs de desfășurare lucrări de remediere a unei avariei la rețeaua primară DN 800 pe magistrala Berceni, prin înlocuirea unei porțiuni de conductă între Drumul Găzarului și strada Izvorul Rece.

Astfel, furnizarea agentului termic pentru apă caldă pentru 33 de puncte termice care alimentează 370 blocuri va fi sistată până sâmbătă, 07 mai, ora 24.00. De asemenea, se va opri alimentarea cu apă caldă pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii M. S. Curie – Budimex, două instituții și cinci spații industriale.

“Cu această ocazie, va fi efectuat un control al întregii porțiuni de magistrală și vor fi remediate toate defecțiunile care vor fi identificate în urma sectorizării tronsonului. Este important de subliniat faptul că din cauza vechimii rețelei de termoficare, pusă in funcțiune în anul 1986, acest gen de operațiuni (control pentru detectarea stării conductei) este imposibil de realizat atunci când rețeaua este în funcțiune. Încă din cursul dimineții au fost deja începute manevrele tehnice de golire a conductei și lucrările de reparații. După finalizarea lucrărilor, vor fi efectuate operațiunile de umplere a tronsonului de conductă”, a transmis compania.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO