Un maior SRI a fost prins în flagrant când vindea canabis

Dată publicare: 18-08-2017 15:52
Dată actualizare: 24-08-2017 16:16


Marijuana, canabis

Procurorii DIICOT au reținut pentru 24 de ore un maior din cadrul SRI, sub acuzația de trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată.

UPDATE Tribunalul Arad a emis, vineri, seară, mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele maiorului SRI Ciprian Sorin Mareş. De asemenea, a fost arestat preventiv şi Eduard Pălincaş, reţinut şi el de către procurorii DIICOT.

 

El este suspectat că în perioada 11 - 16 august ar fi vândut 100 grame cannabis și 6 grame cocaină, pentru sumele de 2050 lei, respectiv 600 euro.

De asemenea, în data de 17 august, ofițerul SRI a vândut din nou 100 de grame de canabis cu 400 de euro și 200 de lei.

El a fost surprins în flagrant, iar în locuința sa din Arad au fost găsite încă 250 de grame de canabis.

Împreună cu maiorul SRI a mai fost reținut un suspect, acuzat de asemenea că a vândut droguri, după ce a fost prins ăn flagrant.

În cursul zilei de vineri, procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Arad împreună cu ofiţeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție au efectuat 4 percheziţii pe raza judeţului Arad, dintre care o percheziţie la sediul unei instituţii publice.

Maiorul SRI Arad care a fost reţinut se numește Ciprian Sabin Mareş și este chiar şeful Departamentului Antidrog, biroul acestuia fiind percheziţionat pentru a se căuta probe.

Conform anchetatorilor, citați de News.ro, al doilea suspect reţinut este Eduard Pălincaş, cu antecedente penale, cunoscut ca "dealer” zonal de droguri, el fiind condamnat în 2002 la opt ani de închisoare.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru News.ro că una dintre cele patru percheziţii DIICOT a avut loc la sediul SRI Arad, fiind vizat biroul maiorului Ciprian Sorin Mareş, din care au fost ridicate documente.

Cel care i-ar fi vândut drogurile maiorului SRI este Eduard Pălincaş, reţinut de asemenea în acest caz.

Conform surselor, Pălincaş (41 de ani) era vizat de mai multă vreme de către anchetatori, fiind considerat un "dealer” de droguri în regiune.

Pălincaş are antecedente penale, iar în 2001 a fost reţinut într-un caz similar. La vremea respectivă, ofiţerii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Timişoara au prins în flagrant trei bărbaţi, între care Pălincaş, care încercau să vândă aproximativ un kilogram de marijuana.

În 2002, Pălincaş a fost condamnat de Tribunalul Arad la opt ani de închisoare.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO