Incendiul din apropierea Garii de N, pe cale de a fi stins. Circulatia trenurilor, neafectata. VIDEO


Ultimul update: Vineri 26 Octombrie 2012 21:42
Sursa: Mediafax
Data publicarii: Joi 23 August 2012 15:57
Categorie: Stiri actuale
Un incendiu puternic a izbucnit in apropierea Gari...
Incendiul din apropierea Garii de N, pe cale de a ...

Echipajele de pompieri mobilizate in zona podului Grant din Capitala intervin pentru lichidarea ultimelor focare ale incendiului ce a afectat mai multe vagoane de calatori scoase din circulatie, potrivit ISU.

Pompierii intervin pentru lichidarea ultimelor focare ale incendiului de la podul Grant

Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti. Potrivit surselor citate, este posibil ca incendiul sa fi izbucnit din vina unor oameni fara adapost, insa cauza precisa va fi stabilita in urma cercetarilor care vor fi efectuate dupa lichidarea incendiului.

ISU: Patru-cinci vagoane sunt cuprinse de flacari la podul Grant, nu sunt victime

Patru-cinci vagoane au fost cuprinse de flacari in zona podului Grant din Capitala, incendiul este localizat si nu avem informatii potrivit carora ar fi victime, potrivit ISU.

"Sunt patru-cinci vagoane cuprinse de foc. Nu stim numarul lor exact, pentru ca fumul este foarte dens. Au fost deja decuplate, cu ajutorul celor de la CFR, cinci vagoane, pentru ca incendiul sa nu se extinda, avand in vedere ca acolo sunt trei linii secundare paralele", a mai spus Vasile.

Potrivit reprezentantului ISU Bucuresti, pompierii intervin la fata locului cu cinci autospeciale cu apa si spuma, alte patru fiind pe drum, in acelasi scop. Mai multe vagoane ale unui tren de calatori aflat in zona podului Grant din Capitala au fost cuprinse de flacari, joi dupa-amiaza, pompierii intervenind la fata locului, pentru stingerea incendiului. Potrivit surselor citate, garnitura de tren care a luat foc se afla pe o linie secundara. Incendiul se manifesta violent, cu flacara deschisa, in zona fiind mult fum. In apropierea vagoanelor care au luat foc se afla si alte garnituri de tren.

CFR: Vagoanele care ard sunt carcase care nu mai erau folosite, circulatia trenurilor, neafectata

Vagoanele care ard sub Podul Grant erau "niste carcase" din grupa tehnica Basarab, nu mai erau folosite in circulatie, iar in Gara de Nord traficul feroviar nu este afectat, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant de la CFR, Oana Branzan.

"Cele trei vagoane fac parte din grupa tehnica Basarab. Cauzele izbucnirii incendiului nu se cunosc inca, dar circulatia trenurilor in Gara de Nord se desfasoara conform graficului", a spus Oana Branzan.

Ea a precizat ca cele trei vagoane apartin CFR Calatori, dar sunt doar "nniste carcase" care nu mai erau folosite. Purtatorul de cuvant al CFR a mai spus ca dupa stingerea incendiului se va face o ancheta pentru a se afla cauzele care au dus la producerea acestuia

 

Tags: incendii,

VIDEO PROTVPLUS.RO