Un dig de pe raul Barzava a cedat, iar apele au acoperit terenuri agricole. Zona afectata de codul portocaliu de inundatii

Dată publicare: 26-01-2015 13:05
Dată actualizare: 29-01-2015 00:04


Ploile care au cazut necontenit in ultimele zile in vestul si sudul tarii au umflat mai multe rauri care ameninta sa iasa din matca.

Luni dimineata, in judetul Timis, raul Barzava a rupt un dig si s-a revarsat peste mai multe terenuri. Hidrologii spun ca pana marti dimineata, la ora 6:00, este in vigoare un cod portocaliu de inundatii in zona.

Raul Barzava, care a rupt luni dimineata un dig in apropierea localitatii Liebling, din Timis, a inundat mai multe terenuri agricole si apele au ajuns pana la o ferma de oi. Pompierii s-au dus la fata locului si monitorizeaza situatia, pentru ca este posibil ca apele revarsate sa acopere drumul national care face legatura intre Timisoara si Vama Moravita.

In judetul Dolj, apa care s-a strans din cauza ploilor, a inundat 300 de gospodarii din localitatea Zanoaga. Viitura a distrus gradinile oamenilor, mai multe anexe si a intrat si in beciurile caselor. Primaria a pus la dispozitie mai multe pompe cu ajutorul carora oamenii incearca sa scoata apa din curte.
 

Tags: inundatii, timis,


VIDEO PROTVPLUS.RO