Ce a făcut timp de o lună evadatul Onorel Lupu, capturat în Prahova. Drama bărbatului

Ultima actualizare: 17-05-2020 14:44

Onorel, evadatul de la penitenciarul din Ploieşti ce a reuşit să scape de gardieni şi mai apoi timp de aproape o lună să fure de prin gospodăriile oamenilor din mai multe sate şi comune a fost în sfârşit prins.

Nu de oamenii legii aşa cum ne-am fi aşteptat, ci de localnicii din Bălţeşti. Fugarul a încercat să scape şi s-a aruncat în gârla din apropiere, însă un tânăr de 24 de ani a reuşit să îl imobilizeze.

Evadatul a fost legat cu un căpăstru de cal până când în zona au sosit şi poliţiştii, care l-au preluat.

Onorel Lupu a evadat pe 18 aprilie de la o secţie exterioară a penitenciarului din Ploieşti. El era încarcerat şi avea de ispăşit o condamnare pentru furt.

Cât timp s-a bucurat de libertate a săvârşit multe alte furturi, de regulă mâncare, băutura şi haine de prin casele oamenilor din Matiţa, Bălţeşti şi Podenii Noi.

Drama lui Onorel Lupu

Timp de 32 de zile, Onorel Lupu bărbatul de 41 de ani, evadat de Paști din închisoarea de la Ploiești, a fost hăituit cu câini de urmă aduși de la Sibiu și București, cu drone, cu camere cu termoviziune și de cei mai antrenați polițiști din Prahova. Ziua stătea retras pe coama dealului și supraveghea tot. Știa fiecare mișcare a polițiștilor. Nu aștepta decât căderea nopții să poată ajunge în cel mai drag loc, la mormântul băiatului său, mort la numai un an. Acolo, cu capul pe cruce, a dormit Onorel în prima noapte. Polițiștii nu i-au cunoscut drama la început și-l căutau haotic prin păduri și văgăuni, relatează ziarulincomod, un site local.

Onorel Lupu

Un adolescent de 16 ani a fost cel care a reușit să pună mâna pe Onorel, care ieșise prea devreme din bârlog. Nu căuta de mâncare, ci otravă.

Orfan de la șase ani, a trăit în pădure împreună cu sora lui

Drama din spatele ”haiducului”, așa cum a fost poreclit de polițiștii care l-au căutat zile la rând prin pădurile din Păcureți, i-a impresionat pe anchetatorii care au reușit să stea de vorbă cu el, imediat după ce a fost capturat.

De la șase ani, el și sora sa au rămas orfani. Mama lor, alcoolică, s-a stins când cei doi copii erau mici, iar tatăl a vândut gospodăria și a dispărut fără urmă. Onorel și sora lui au trăit singuri în pădure, într-un bordei improvizat la marginea satului Matița, ajutați de oamenii locului. Fura de foame. Când rămânea fără mâncare, se hrănea cu frunze de măcriș, de gutui, arțar și fructe, atunci când era sezonul lor.

Drama unui tată

Este bolnav de mic, suferă de epilepsie, dar asta nu l-a împiedicat să încerce să-și întemeieze o familie. A avut o relație cu o tânără din sat. În 2017 Onorel a devenit tatăl unui băiețel care însă nu a supraviețuit decât puțin peste un an. Copilul, Cătălin Ionuț, s-a stins în martie 2017 și este înmormântat la marginea satului Măgura din comuna Șoimari. Deși mai avea puțin până la liberarea legală, doar câteva luni, Onorel n-a mai avut răbdare să aștepte decizia instanței.
 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!