Un detinut condamnat pentru talharie a evadat de la Penitenciarul Miercurea Ciuc

Ultima actualizare: 02-12-2013 01:42
Inchisoare

Un barbat condamnat la 17 ani de inchisoare pentru talharie, care isi executa pedeapsa in Penitenciarul Miercurea Ciuc, a evadat, joi seara, de la gospodaria agrozootehnica a unitatii de detentie, unde era cazat.

Potrivit unui comunicat transmis vineri dimineata si semnat de directorul Penitenciarului Miercurea Ciuc, Ioan Blaga, joi seara, in jurul orei 21.45, detinutul, Dorin Rozorea, in varsta de 38 de ani, din Zarnesti (Brasov), care executa pedeapsa in regim deschis, a parasit Gospodaria Agrozootehnica a penitenciarului, unde era cazat, potrivit Mediafax.

Barbatul are o condamnare de 17 ani de inchisoare pentru talharie, aflandu-se in penitanciar din anul 2001.

Conform sursei citate, conducerea Penitenciarului Miercurea Ciuc a constituit o echipa pentru prinderea detinutului, totodata fiind anuntate inspectoratele de politie ale judetelor Harghita, Covasna si Brasov si Inspectoratul Judetean de Jandarmi Harghita. Reprezentantii penitenciarului precizeaza ca la gospodaria agrozootehnica de unde a fugit detinutul sunt cazate persoanele private de libertate clasificate in regim deschis si care desfasoara diverse activitati.

Purtatorul de cuvant al Politiei Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, vineri dimineata, ca se fac cercetari si investigatii, iar patrulele de ordine publica si de Politie Rutiera sunt in alerta pentru prinderea detinutului.

"Politistii au fost alertati si, in special prin structurile operative de ordine publica si Politie Rutiera, asiguram sprijin pentru prinderea si reincarcerarea detinutului", a spus Filip.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO