Mihai, copilul de 8 ani care a ajuns la spital dupa ce o poarta de fotbal s-a prabusit peste el, in stare critica


Ultimul update: Joi 25 Septembrie 2014 00:17
Data publicarii: Luni 22 Septembrie 2014 20:05
Categorie: Stiri actuale

Un baiat de 8 ani din Maramures a ajuns in coma la spital, dupa un gest imprudent: s-a agatat de o poarta de fotbal grea de peste 100 de kilograme, care s-a prabusit peste el si l-a lovit grav la cap.

Cu toate ca a fost preluat de urgenta de medici si operat, el este in stare critica. Politistii, Directia pentru Protectia Copilului, primaria si procuratura verifica acest caz, in cautarea unui vinovat.

Mihai a mers la joaca impreuna cu trei prieteni pe stadionul de fotbal din comuna. Cu o zi inainte, dupa un meci, antrenorul echipei a dus una dintre portile mobile in afara terenului. Copiii au adus inapoi pe gazon poarta din fier, extrem de grea. S-au jucat apoi in jurul ei, iar la un moment dat Mihai s-a catarat pe ea.

Din spusele martorilor, copilul a fost ajutat de un prieten sa se tina in maini de partea superioara a portii. Si-a luat avant si, in doar cateva secunde, poarta din fier s-a prabusit peste el. Prietenii lui au incremenit cand l-au vazut plin de sange, la pamant.

Medicii l-au preluat pe Mihai in stare extrem de grava. Nici acum, dupa ce baiatul a fost operat, pericolul nu a trecut.

"Era in coma profunda. Intrucat starea nu a evoluat cum am vrut noi, am reluat tomografia. Starea lui comatoasa s-a superficializat si speram ca lucrurile sa mearga bine", a spus Vasile Pop, directorul Spitalului Baia Mare.

Antrenorul echipei de fotbal spune ca poarta nu avea ce sa caute pe teren si considera ca vina le-ar apartine celor patru elevi. Nimeni nu explica insa cum au putut copiii sa intre in incinta clubului si de ce nu era nici un paznic acolo.

"Vineri am avut meci cu copiii si bara nu era in teren. Sambata era acolo. Tot timpul mergeau si luau bara. Cand sunt la antrenament mai avem grija de ei, dar in timpul liber...", a spus si Radu Nemes, antrenorul echipei locale de fotbal.

Nici autoritatile n-au inteles ca, de fapt, locul in care s-a produs tragedia ar fi trebuit pazit permanent.

"Nu e prima data. De o gramada de ori au venit sa se joace aici. De obicei, dupa antrenament, portile sunt scoase in afara terenului. Insa ei le aduc inapoi", a spus Vasile Madaras, viceprimar.

Politia a deschis o ancheta. Copilul va mai sta in spital cel putin doua saptamani, iar parintii spera ca el sa nu ramana cu sechele.

VIDEO PROTVPLUS.RO