Ișlerul, biscuitele cu cremă care a devenit atracție turistică în Brașov. Ce spun cei care au gustat prăjitura
Un banal biscuite cu cremă a devenit atracție turistică la Brașov.
15 restaurante din centrul istoric au decis să pună în meniu ișlerul, un desert de origine austriacă. Bucătarii brașoveni au adaptat rețeta inițială și au îmbogățit-o după propriile gusturi.
Vizitatorii sunt invitați să facă turul ișlerului și să decidă care este cel mai bun. Ișlerul tradițional nu are nimic spectaculos în compoziție și aspect: doi biscuiți cu unt și nucă, lipiți între ei cu cremă de ciocolată.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Simplitatea acestui desert i-a provocat însă pe patiserii din centrul Brașovului. În cazul acestui restaurant, biscuitele a luat forma unei inimi îmbrăcate în caramel sărat și a primit o cremă surpriză.
Într-o cofetărie din Brașov, toate ingredientele folosite pentru prăjituri sunt 100% naturale.
Cofetar: „Te invit să guști din minunatul nostru ișler, care conține un blat de biscuite crocant cu nucă, o cremă de ciocolată, o inserție surpriză cu niște vișine ușor alcolizate, iar deasupra are această notă de nucă aurie”.
Cristian Vasile, cofetar: „Este o prăjitură specială, o prăjitură tradițională, o prăjitură care în ultima vreme a început să fie promovată în Brașov, astfel încât foarte mulți clienți vin ca să guste un ișler”.
Altă cofetărie a mizat in special pe apetitul clienților, așa că a dublat porția. Prăjitura are patru biscuiți și trei rânduri de cremă.
Adriana Prădai, reprezentant al unei cofetării: „Biscuitele este cu scorțișoară și cu nucă, punem între doi biscuiți gem de zmeură, făcut aici și între ei punem ciocolată neagră. Deasupra e ciocolată albă cu fistic și un pic de zmeură liofilizată”.
Femeie: „Am fost foarte curioasă să văd despre ce este vorba și am auzit foarte multe păreri bune despre această prăjitură și am zis, `de ce nu`?”
Imaginația cofetarilor a scos ișlerul din anonimat, iar prăjitura este comandată acum chiar și la petrecerile cu ștaif. Prețul unui ișler este cuprins între 10 și 16 lei, în funcție de ingrediente și gramaj.