Un bebelus s-a stins la doar 24 de ore de la nastere, in Maternitatea din Ploiesti. Cum explica medicii decesul


Ultimul update: Duminica 26 Februarie 2017 07:02
Data publicarii: Joi 23 Februarie 2017 16:26
Categorie: Stiri actuale

Moartea unui bebelus la Maternitatea din Ploiesti a lasat in urma inimi sfasiate de durere. Parintii nu inteleg cum un prunc nascut sanatos, dupa o sarcina fara probleme, s-a stins la doar 24 de ore de la nastere.

Nici doctorii nu reusesc sa le dea un raspuns. Familia a cerut Politiei si Colegiului Medicilor sa faca investigatii in acest caz. 

Copilul cu o greutate de 3kg 800 s-a nascut luni dimineata prin cezariana, asa cum au stabilisera din vreme mama si medicul curant. Doctorii i-au spus femeii ca pe parcursul noptii pruncul a avut mici probleme de respiratie.

L-au conectat la aparate, insa, a doua zi dimineata nou-nascutul a intrat in stop cardio-respirator. In ciuda manevrelor de resuscitare, copilul a murit, iar medicii n-au putut oferi nicio explicatie parintilor.

Cei doi soti au cerut ca necropsia nou-nascutului sa se faca in alt spital, pentru ca nu mai au incredere in maternitatea unde li s-a stins copilul. Abia vineri specialistii ar putea stabili cauza decesului.

Ar fi trebuit sa il cheme Luca. Era un baietel dorit de toata lumea. Alina si Andrei abia asteptau momentul sa isi stranga in brate copilul, dar totul s-a transformat in scurt timp intr-un cosmar.

Medicii sustin insa ca au focut tot ce le-a stat in putinta pentru a salva copilul. Stiu doar ca starea nou-nascutului s-a agravat dintr-o data pe fondul unei insuficiente respiratorii. Doctorii au cerut chiar transferul bebelusului la o clinica din Capitala insa din pacare era prea tarziu.

Oana Ghiculescu, director medical Maternitatea Ploiesti: "Starea copilului s-a deteriorate a doua zi, echipa de neonatologie a actionat conform procedurillor si protocoalelor medicale, dar nu s-a reusit resuscitarea nou-nascutului". 

In acest moment in spital are loc o ancheta administrativa. Familia a cerut insa si sprijinul politiei si a sesizat Colegiul Medicilor, care trebuie sa stabileasca, in functie de cauza mortii, daca cineva este vinovat pentru moartea pruncului.

Tags: bebelus, deces, ancheta,

Un bebelus din Iasi a murit la petrecerea de dupa botez. Ce faceau parintii in acest timp in camera de alaturi
Medicii legisti au decis ca bebelusul gasit mort intr-un parc din Constanta s-a nascut viu. Politistii o cauta pe mama
VIDEO PROTVPLUS.RO