Un barbat mort in Muntenegru a vrut sa cedeze excursia. La intoarcere,el urma sa fie operat pe inima

muntenegru

Ion Marinescu, una dintre victimele din Muntenegru, tatal unui fost consilier judetean din Arges, urma sa fie operat pe inima la intoarcerea din excursie si intentionase sa renunte la calatorie si sa cedeze biletele altei persoane.

Ion Marinescu, in varsta de 61 de ani, este una dintre victimele din Muntenegru, unde a mers impreuna cu sotia sa, Georgeta Marinescu, ranita grav in urma accidentului.

Cei doi sunt parintii omului de afaceri Madalin Marinescu, fost consilier judetean PNL, a carui sotie, Iulia Maria Marinescu, este sefa Oficiului Registrului Comertului Arges.

Primarul din Curtea de Arges, Nicolae Diaconu, spune ca Ion Marinescu era programat sa fie operat pe inima saptamana trecuta, insa interventia a fost amanata din cauza ca nu functiona un aparat din spital.

Barbatul a intentionat sa renunte la excursia din Muntenegru, insa cel caruia a vrut sa-i dea biletele a refuzat pe motiv ca nu poate merge cu autocarul.

Citește și
grafica accident
Audieri in cazul tragediei din Muntenegru.Nitu: S-a confirmat ca la volan se afla politistul decedat
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

"Stim ca domnul Marinescu s-a dus la operatie de inima saptamana trecuta, dar i s-a spus ca nu functioneaza un aparat si ca poate sa vina la medic dupa ce vine din excursie. A vrut sa renunte la un moment dat la excursie si a vrut sa ii dea cuscrului biletele, dar Nichita Sandu, cuscrul, a refuzat deoarece nu obisnuia sa mearga cu autocarul, are retineri la asemenea calatorii", a spus primarul din Curtea de Arges.

Ion Marinescu a fost inmormantat, joi dupa-amiaza, in prezenta a peste 200 de persoane, la Cimitirul Municipal din Curtea de Arges.

La ora transmiterii acestei stiri, la acelasi cimitir sunt inmormantati sotii Mariana si Toma Mateescu.

Mariana Mateescu, fosta profesoara de matematica la Scoala "Mircea cel Batran" din Curtea de Arges, pensionara, era ghidul circuitului turistic in Muntenegru si Croatia.

La ora 16.00 va incepe slujba religioasa la biserica Bolnita din cartierul Ivancea din Curtea de Arges pentru omul de afaceri Nicole Dervis, urmand ca acesta sa fie inmormantat in cimitirul acestui lacas de cult, intr-o cripta a carei constructie a fost finalizata in urma cu cateva saptamani.

Tot joi au avut loc funeraliile Gherghinei Buidan, din Pitesti. Femeia a fost inmormantata in cimitirul bisericii pe care a renovat-o in satul natal, Crucisoara. Gheorghe Tuca, primarul comunei Cocu, de care apartine satul, spunea ca, din "cate stie", femeia era verisoara cu Gabriel Oprea.

Femeia, Gherghina Buidan, era pensionara, era divortata si avea doi copii casatoriti.

"E nascuta in comuna Cocu, sat Crucisoara, dar avea domiciliul in Pitesti. In ultimul timp venea mai des pe la noi, era pensionara si venea la casa parinteasca. Din cate stiu eu, era verisoara cu domnul Gabriel Oprea. Am vazut-o acum o luna in satul Crucisoara, unde a fost o slujba de pomenire a parintilor domnului Oprea. Doamna era «inima satului». Ea a reusit sa stranga bani de la rude si prieteni si a renovat biserica din Crucisoara, a refacut pictura interioara, parchetul, usile si ferestrele, a instalat centrala termica si vroia sa refaca si pictura exterioara a bisericii, care este degradata. Era bucuroasa ca primaria a turnat asfalt pe sapte kilometri, in tot satul, si m-a felicitat Va fi inmormantata maine (joi-n.r.) la Cocu, in cimitirul bisericii pe care a renovat-o in satul natal, Crucisoara. A fost adusa la casa parinteasca astazi, iar de inmormantare se vor ocupa verisorii dansei si fostul sot cu care era in relatii foarte bune, chiar daca divortase", spunea primarul din Cocu.

Un autocar cu turisti romani s-a rasturnat intr-o prapastie duminica, in jurul orei 18.00, ora Romaniei, in urma accidentului pierzandu-si viata 18 persoane, iar alte 29 fiind ranite.

Noua dintre victime sunt din Capitala, cinci din judetul Arges, doua din Timis si cate una din Ilfov si Cluj.

Patru dintre persoanele din Arges care au decedat in accident erau din Curtea de Arges, fiind vorba despre Nicolae Dervis, om de afaceri si fost consilier local, Mariana Mateescu, ghidul excursiei, profesoara de matematica pensionara, Toma Mateescu, sotul femeii, si Ion Marinescu, tatal fostului consilier judetean liberal Madalin Marinescu. Cea de-a cincea victima, Gherghina Buidan, era din Pitesti.

Nicolae Dervis, in varsta de 65 de ani, fost consilier local, era presedinte al filialei Curtea de Arges a PNL. Familia Dervis avea in Curtea de Arges o fabrica de paine cu peste 100 de angajati.
Nicolae Dervis ar fi trebuit sa plece in aceasta vara intr-o excursie in Spania, dar a primit in ultimul moment o oferta cu circuitul din Muntenegru si Croatia, cedand calatoria in Peninsula Iberica unui fin, angajat al brutariei.

O angajata a fabricii de panificatie detinuta de Dervis spunea ca, inainte de a pleca in vacanta, acesta a venit si a vorbit cu toti salariatii, spunandu-le sa fie cuminti si ca se vor vedea peste o saptamana.

Dervis este ctitorul bisericii din satul sau natal, Valea Brazilor, din comuna Baiculesti. Biserica a fost construita incepand cu vara anului 2007 si sfintita in 5 decembrie 2010, de catre IPS Calinic, arhiepiscopul de Arges si Muscel. Investitia pentru ridicarea bisericii s-a ridicat la peste 400.000 de lei, iar dupa sfintire biserica a fost donata Arhiepiscopiei de catre familia Dervis, care a donat si 6.400 de metri patrati de teren pentru construirea unui cimitir. Biserica poarta hramul Sfantului Nicolae.

Dervis spunea ca ideea de a ridica o biserica i-a venit in momentul in care i-a murit tatal.

"Eram inca sarac, la inceput de drum cu afacerea, si mi se rupea inima sa-l vad pe tata zdruncinat in sicriu, dus cu un Aro spre cimitirul din varful dealului. Mi-am promis atunci sa ridic, daca ma va ajuta Dumnezeu, o biserica si cimitirul aproape de casa noastra parinteasca, ca sa ne dormim toti ai nostri somnul de veci, alaturi de oamenii in mijlocul carora am trait. Cand i-am marturisit gandul mamei mele, femeie credincioasa si cu cu frica de Dumnezeu, m-a rugat sa tac, ca sa nu ne facem de ras, caci noi suntem cunoscuti ca o familie de oameni seriosi. Am ascultat-o, dar gandul acestei infaptuiri nu-mi dadea pace. Dupa vreo 12 ani, in iunie 2007, am decis ca este momentul. Nu ma dadeau banii afara din casa, inca mai aveam probleme cu firma, dar avand familia alaturi n-am mai stat pe ganduri. Apoi toate s-au legat atat de bine, incat pana la 25 octombrie, in acelasi an, am ridicat biserica si i-am pus acoperisul. (...) Aceasta a fost dorinta mea, iar fara ajutorul lui Dumnezeu si al familiei mele n-as fi reusit"
, spunea Nicolae Dervis la sfintirea bisericii.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Soarta i-a legat si in tragedie pe 4 prieteni din Curtea de Arges ce si-au petrecut viata impreuna
Soarta i-a legat si in tragedie pe 4 prieteni din Curtea de Arges ce si-au petrecut viata impreuna

8 dintre calatorii care s-au prapadit in catastrofa rutiera din Muntenegru au fost inmormantati joi in Arges, Cluj si Timisoara. 4 dintre ei au fost condusi pe ultimul drum in Curtea de Arges, de o multime impresionanta.

Audieri in cazul tragediei din Muntenegru.Nitu: S-a confirmat ca la volan se afla politistul decedat
Audieri in cazul tragediei din Muntenegru.Nitu: S-a confirmat ca la volan se afla politistul decedat

Procurorii au aflat ca in momentul in care a cazut in prapastie, autocarul era condus de politistul din Bucuresti, care a murit in accident.

Aurora Morar si-a protejat fiica cu trupul si i-a salvat viata. Astazi va fi condusa pe ultimul drum
Aurora Morar si-a protejat fiica cu trupul si i-a salvat viata. Astazi va fi condusa pe ultimul drum

Cei 18 romani pe care hazardul i-a rapit de langa cei dragi, in tragedia din Muntenegru, traiesc acum in amintirea celor care i-au cunoscut si i-au pretuit.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.