Un barbat din Vaslui a dat in judecata Politia, dupa ce a fost amendat ca nu purta centura de siguranta intr-o parcare

Dată publicare: 06-07-2017 22:01
Dată actualizare: 09-07-2017 06:57


Un politist, din Teleorman, risca sa fie concediat dupa ce a fotografiat un gandac.

Un barbat a dat in judecata Politia Judeteana Vaslui, dupa ce a fost amendat de catre un agent de la Biroul Rutier pe motiv ca nu purta centura de siguranta in parcarea Serviciului de Inmatriculari Auto.

Barbatul era pasager intr-o masina pe care soferul incerca sa o parcheze. Reprezentantii Politiei sustin ca sanctiunea este legala, avand dovezi video.

Politia Judeteana Vaslui a fost data in judecata de catre un barbat care considera ca este victima unui abuz al agentilor de la Rutiera, dupa ce a fost amendat cu 290 de lei pe motiv ca, in calitate de pasager, nu purta centura de siguranta intr-o parcare.

In plangerea inaintata in instanta, vasluianul sustine ca procesul verbal nu este legal intocmit intrucat, conform Codului Rutier, parcarea nu este drum public, avand in vedere ca nu este ”o cale de comunicatii special amenajata pentru traficul pietonal sau rutier”.

”Drum public inseamna sa fie semnalizat corespunzator, sa aiba intrare si iesire, prin care sa se poata desfasura un trafic fluent. Daca acea parcare este drum public, ar insemna sa aiba si treceri de pietoni in interior pentru ca, altfel, toti cei care ies din scarile de bloc sau de la Serviciul de Inmatriculari Auto si sau Serviciul de Pasapoarte ar trebui amendati de aceiasi politisti pentru ca merg prin loc nepermis. De aceea, avand in vedere abuzul, voi cere in instanta ca agentul de la Politia Rutiera sa plateasca cota parte din cheltuielile de judecata”, sustine barbatul.

Reprezentantii Politiei Judetene Vaslui afirma ca amenda este legala, iar acest aspect va fi dovedit in instanta cu probe video.

”Echipajul din cadrul Biroului Rutier Vaslui supraveghea traficul pe strada Traian, moment in care a observat un autoturism condus de o tanara care efectua virajul spre dreapta, in fata unei institutii publice. Politistii au vazut ca tanara nu purta centura de siguranta si vorbea la telefon, moment in care au pornit inregistrarea camerei video din autoturismul de serviciu. Totodata, au observat - aspect care a fost inregistrat - ca pasagerul din dreapta conducatoarei auto tragea de volanul autoturismului.

Atunci cand masina a ajuns in fata institutiei, tanara aflata la volan a fost legitimata, moment in care pasagerul din dreapta a avut un comportament neadecvat. Politistii au sanctionat-o pe conducatoarea auto cu patru puncte amenda, respectiv 580 de lei, pentru lipsa centurii de siguranta si utilizarea telefonului mobil in timpul condusului autovehiculului. De asemenea, pasagerul din dreapta sa a fost amendat cu 290 de lei pentru faptul ca nu purta centura de siguranta”, a declarat, joi, pentru News.ro, responsabilul mass-media al Politiei Judetene Vaslui, Alina Tonica.

Parcarea in care politistii Biroului Rutier Vaslui au dat cele doua amenzi este cu o singura intrare si este folosita, atat de catre locatarii celor doua blocuri in fata carora se afla, precum si de catre soferii care merg la institutiile limitrofe acesteia.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO