A plecat din spital după ce a aflat că are coronavirus. „Se vorbea dinainte de a se face testul”

Ultima actualizare: 22-08-2020 16:09
Pacient
Turda News

Un bărbat de 60 de ani din Turda a plecat din spital după ce a fost diagnosticat cu Covid-19. A fost nevoie de intervenția polițiștilor, ca pacientul să fie readus în unitatea spitalicească. Acum, el este anchetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Bărbatul a fost testat pozitiv pentru coronavirus joi dimineață și urma să fie transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Membri familiei acestuia le-au transmis însă medicilor că nu cred în existența virusului și că nu sunt de acord cu transferul, motiv pentru care li s-a dat un timp de gândire, spun reprezentanții spitalului județean din Cluj Napoca, potrivit turdanews.net.

Între timp, pacientul a pelcat din salonul spitalului, așa că medicii au sunat la poliție. Trupele SAS l-au găsit pe bărbat la locuința sa din Turda.

”La data de 20 august, a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați despre plecarea voluntară a unui bărbat în vârstă de 60 de ani, din incinta unei unități medicale în care a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19. Cel în cauză urma a fi transferat la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate. Au fost derulate activități pentru depistarea bărbatului, iar în jurul orei 14.00, acesta a fost identificat la domiciliu, pe raza municipiului Turda. În baza unui mandat emis de magistrați, polițiștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au intrat în locuința acestuia, unde l-au imobilizat, iar ulterior acesta a fost transportat de către un echipaj medical la unitatea spitalicească. În continuare sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.”, a transmis IPJ Cluj.

Bărbatul a fost surprins de reporteri în momentul în care a fost preluat de un echipaj medical din locuința sa, pentru a fi transportat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Reporter: De ce ați fugit din spital?
Bărbat: Pentru că se vorbea dinainte de a se face testul COVID că eu deja am virusul. Mi-a fost interzis să mă duc la baie.
Reporter: Dar nu credeți în virus?
Bărbat: Cred, dar nu mi se pare normal să-l cunoști dinainte.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO