Un barbat din Prahova a murit ars in propria casa, din cauza cosului de fum necuratat. Avertismentul ISU

01-02-2016 16:36

Un barbat de 64 de ani din Prahova a murit in noaptea de duminica spre luni in incendiul izbucnit din pricina unui cos de fum necuratat.

Focul a cuprins in timp record toata casa barbatului, construita in buna parte din lemn. Pompierii trag un semnal de alarma si spun ca numai in acest judet, in ultimele saptamani au murit 5 oameni in incendii.

Ramas vaduv de mai multi ani, barbatul locuia singur intr-o casa destul de izolata din satul Boboci. N-avea vecinii prea aproape asa ca azi-noapte, cand s-a pornit focul, flacarile au fost observate tarziu. Oamenii au alertat pompierii, dar pana au ajuns echipajele de interventie, casa era pe jumatate arsa. Prins in foc, barbatul n-a avut scapare. Vecinii spun ca omul mai avut probleme si anul trecut la cosul de fum dar, cel mai probabil, nu a chemat un cosar sa il curete si asa s-a ajuns la dezastru.

Un vecin care a iesit intamplator in curte, azi noapte, a vazut flacarile care cuprinsese casa aflata la distanta, pe un deal.

Daniel Davidica, vecin: "Era foc mare, am anuntat pomierii ce altceva puteam face. Pe cine sa strigi?! Incercam sa intru dar ardeau usile, fata casei, nu aveam cum sa risc."

Pompierii au ajuns greu in satul izolat, cu casele imprastiate pe dealuri. Au reusit totusi sa salveze o parte din casa, dar proprietarul murise deja, cel mai probabil intoxicat cu fum.

Marius Mihai, ISU Prahova: "Ca urmare a incendiului au ars acoperisul din lemn pe aproximativ 60 de metri, mobilier si obiecte de uz caznic, proprietarul, un barbat de 64 de ani, a fost gasit decedat."

Pompierii au descoperit ca focul a pornit de la cosul de fum necuratat, care s-a supraincalzit. Vecinii isi amintesc ca si anul trecut cosul a luat foc dar, din fericire, barbatul a stins repede incendiul.

Cristian Minea, vecin: "A mai patit si anul trecut o data, a ars acolo sus si tot nu l-a reparat! Acuma degeaba il mai repara, asa i-a fost soarta."

Pompierii din Prahova spun ca bilantul deceselor provocate de incendii este alarmant. De la inceputul anului si pana acum, este a cincea persoana care isi pierde viata in astfel de imprejurari.
 

Tags: incendiu, barbat, casa, cos,


VIDEO PROTVPLUS.RO