Un bărbat din Galați a murit electrocutat la locul de muncă. Mai multe anchete au fost deschise

Ultima actualizare: 14-09-2021 17:45

Sfârșit tragic pentru un bărbat de 54 de ani, care a pierit electrocutat, marți dimineață.

Omul lucra la o stație de transformare de lângă Municipiul Galați și, alături de un coleg, trebuia să monteze un echipament la o instalație scoasă de sub tensiune.

Neatenția, sau o greșeală elementară, au făcut că muncitorul să cadă secerat la pământ. Polițiștii și inspectorii de muncă au deschis mai multe anchete.

Bărbatul de 54 de ani lucra pentru Transelectrica, sucursala Bacău. Avea de instalat un echipament în stația de lângă Galați și venise însoțit de un coleg. Muncea la înălțime și martorii au auzit o pocnitură, iar mai apoi strigătele de ajutor ale celuilalt muncitor. Electricianul atinsese un fir prin care trecea o tensiune de 400 de kilovolti și rămăsese nemișcat în nacelă.

La sosirea ambulanței, colegii îi acordau deja primul ajutor. Semnele vitale, însă, nu au revenit.

„I se efectuau deja manevre de resuscitare de bază, respectiv compresiuni și ventilație, de către colegii de muncă. Au preluat manevrele de resuscitare, au continuat aceste manevre timp de 50 de minute, dar fără succes, pacientul neraspunzând deloc”, a declarat dr. Mihai Polinschi, Serviciul de Ambulanță Galați.

„Monta un atenuator pentru descărcarea curenților de inducție. A pus mâna pe fir și s-a electrocutat. Este vorba de un fir care asigura împământarea, prin care se descarcă acei curenți de inducție”, a transmis Carmen Corodeanu, reprezentant ITM Galați.

Inspectorii de muncă încearcă să afle dacă vina producerii accidentului îi aparține angajatului care a decedat sau altcuiva. Și polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO