Un bărbat a pârlit porcul pe un trotuar din centrul orașului Galați. Ce amendă a primit

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Din păcate, odată cu venirea Crăciunului, în multe oraşe vedem cum porcii sunt tăiaţi direct în stradă, un spectacol degradant şi în aceeaşi măsură un atentat la igiena publică.

Miercuri seară, la Galaţi, mai multe persoane au sacrificat porcul chiar pe trotuarul din faţa casei. Cei care au trecut prin zonă au filmat scenele revoltătoare, petrecute pe strada "Alexandru Ioan Cuza" din Galaţi, la nici 200 de metri de Primăria şi Prefectura oraşului. O familie, ajutată şi de câţiva vecini, s-a hotărât să tranşeze şi să pârlească porcul în stradă, ca acum 100 de ani. Spectacolul a încetat doar la venirea poliţiştilor.

Aurelia Matei, purtător de cuvânt Poliţia locală Galaţi: "Poliţiştii locali care patrulau în zona s-au autosesizat, au aplicat o sancţiune în suma de 200 de lei conform unei hotărâri de Consiliu Local care interzice gătirea pe domeniul public şi alte activităţi gospodăreşti care duc la murdărirea domeniului public."

Ce spun însă cei de pe stradă? Unii, par indiferenţi şi nu îi deranjează că lângă ei este un posibil focar de infecţie.

La Iaşi, autorităţile i-au avertizat deja pe oameni că nu mai au voie să îşi afume carnea, cârnaţii şi pastramă în spatele blocurilor sau pe palier. Singurele locuri unde îşi pot improviza o afumătoare sunt spaţiile de la marginea oraşului, unde vară se fac în mod obişnuit grătarele.

Mihai Chirică, primarul Municipiului Iaşi: "Am avut mai multe reclamaţii în anii anteriori de la cei care erau deranjaţi ca oamenii îşi afuma carnea în jurul blocului, din acest motiv am decis, printr-o hotărâre, ca afumarea să se facă în locurile special amenajate."

Cei care nu respectă aceste reguli riscă o amendă de 500 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO