Un bărbat a murit în timp ce descărca îngrășăminte chimice dintr-un tren, la Sebeș

19-02-2021 07:42


Un bărbat în vârstă de 46 de ani din Alba a decedat, după ce a căzut dintr-un vagon aflat în gara din Sebeş.

 

Omul era acolo împreună cu alţi colegi şi muncea la descărcarea unor îngrăşăminte chimice din vagoane.

Omul se angajase ca zilier ca să câștige un ban în plus și era prima lui zi de lucru. Venise în gara din Sebeș împreună cu alți colegi, să descarce îngrășământ chimic din mai multe vagoane.

A lucrat toată ziua și, spune colegul lui, nu s-a plâns că îl doare ceva. O variantă luată în calcul ar fi că a căzut de pe scara vagonului.

Martor: "Am împins amândoi de prelată și urma să se urce sus să mă ajute la dezlegat și când m-am uitat de ce nu mai vine era jos, întins pe spate și am zis ”sună repede la SMURD că e problemă”. A căzut, s-a lovit la cap că i s-a făcut rău, a făcut infarct - asta nu știu”.

Inspectorii de muncă și polițiștii au deschis anchete pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul.

Ionela Popa, purtător de cuvânt IPJ Alba: "Bărbatul de 46 de ani ar fi căzut în timp ce efectua lucrări de descărcare a unui vagon aflat în gara din municipiul Sebeș. Acesta a suferit leziuni în zona capului, iar ulterior a decedat. În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă".

Gabor Zsolt Calaman, șef ITM Alba: "Vom cerceta incidentul ca și accident de muncă și vom stabili ulterior dacă decesul s-a produs din cauza unui boli sau din alte cauze".

În urma necropsiei, medicii legiști vor stabili dacă decesul a survenit în urma căzăturii sau din cauza unor afecțiuni medicale.

 

Tags: cazut, tren, sebes, mort,


VIDEO PROTVPLUS.RO