Un bărbat a murit după ce a fost lovit de o trotinetă electrică în parcul din Buzău. Cum a fost posibil

Ultima actualizare: 21-09-2020 17:27

Atenție la trotinetele electrice, mai ales daca sunteți într-un parc cu alei destinate lor sau bicicletelor: un pensionar de 71 de ani din Buzău, fost profesor, a murit după ce a fost izbit de un astfel de vehicul.

 UPDATE După impact bărbatul a urcat pe picioarele lui în ambulanță, dar starea lui s-a agravat la spital și, din cauza traumatismelor la cap, nu a mai putut fi salvat. Cazul a fost preluat de polițiști.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă în parcul Crâng din Buzău, chiar în dreptul unei biserici. Bărbatul de 53 de ani conducea trotineta electrică pe pista specială aflată chiar în mijlocul aleii.

Zona este avertizată doar cu linii continue. Un martor a suprins mai multe fotografii imediat după impact.

În imagini se observă bărbatul de 71 de ani care merge spre ambulanță însoțit de cadrele medicale.

Rănitul este totuși urcat pe targă și transportat la spital. Deși părea că nu a fost rănit grav, câteva ore mai târziu victima, fost profesor la Școala Sf. Apostol Andrei din Buzău, și-a pierdut viața la spital.

Adriana Bunilă, SJU Buzău: ”Bărbatul a suferit un traumatism cranio-cerebral cu pierdere de cunoștință și un hematom frontal și occipital. În urma investigațiilor clinice și paraclinice și a consulturilor de specialitate starea bărbatului s-a deteriorat, acesta intrând în stop cardiorespirator. S-au început manevrele de resuscitare, în cele din urmă survenind decesul”.

Polițiștii au declanșat imediat o anchetă, iar la audieri au aflat de la conducătorul trotinetei că s-a trezit cu pensionarul chiar în față și nu a mai avut cum să-l evite.

Bătrânul a căzut și s-a lovit la cap, iar apelul la 112 a fost făcut de un prieten al celui care se afla pe trotinetă.

Ane-Marie Vrapciu, IPJ Buzău: ”Din verificări a rezultat că bărbatul de 53 de ani s-ar fi deplasat cu o trotinetă electrică pe pista special amenajată în parc, moment în care bărbatul de 71 de ani s-ar fi angajat în traversare fără să se asigure”.

Anchetatorii vor să afle dacă bărbatul de 53 de ani a respectat legea care reglementează circulația trotinetelor electrice.

 

Ce reguli trebuia să urmeze bărbatul de pe trotinetă

 

Dar și dacă bărbatul purta cască, dacă trotineta avea sistemele de iluminare pus în funcțiune așa cum cere legea și dacă viteza era până în 25 km/h.

În ciuda accidentului tragic de sâmbăta - și luni cei care se plimbau prin parcul din Buzău traversau pista de biciclete și trotinete fără să se asigure.

Nu are ce căuta... dacă e pista de bicicletă trebuie să ne obișnuim să circulăm ca lumea”.

Dacă este pistă pentru ele să circule, dacă nu, e, nu este normal”.

Pista din Parcul Crâng are câțiva kilometri și face parte dintr-un circuit construit prin tot orașul.

Polițiștii precizează că zona din parc nu este drum public și nu există obligativitatea trasării unor treceri de pietoni, și că aceștia trebuie să se asigure înainte de a traversa.

-------

Potrivit IPJ Buzău, bărbatul, fost cadru didactic, pensionat, se plimba sâmbătă pe una dintre aleile parcului, când s-a angajat în traversarea aleii şi a fost lovit de o trotinetă electrică care era condusă pe pista special amenajată de un bărbat de 53 de ani din Buzău.

În urma impactului, pensionarul a căzut la pământ şi s-a lovit cu capul de asfalt. Un alt buzoian care îl însoţea pe bărbatul de 53 de ani ce se plimba cu trotineta a sunat imediat la 112 şi a solicitat ajutorul unei ambulanţe care a venit la scurt timp şi l-a preluat pe bărbatul rănit.

Acesta a fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, unde a fost supus unor investigaţii medicale, iar medicii au luat decizia de a-l transporta la un spital de specialitate pentru tratament neurochirurgical. Cu câteva minute înainte de a fi urcat în ambulanţă bărbatul de 71 de ani a început să se simtă rău şi a decedat.

Poliţiştii au deschis dosar penal, iar bărbatul care conducea trotineta va fi cercetat pentru ucidere din culpă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO