Un avion TAROM a aterizat de urgenta la Bruxelles, dupa ce un motor s-a defectat in aer, in drum spre Bucuresti

Ultima actualizare: 16-06-2017 06:50

Marti 13 a fost cu adevarat o zi cu ghinion pentru 100 de pasageri aflati intr-un avion Tarom care a decolat la pranz, de pe aeroportul din Bruxelles.

 

Dupa ce s-au ridicat de la sol, unul dintre motoare a cedat, iar calatorii au auzit o bubuitura si au vazut flacari, sub o aripa. Din fericire, pilotul a reusit sa aduca aeronava, in siguranta la sol.

Este cel de-al patrulea avion, al companiei Tarom, care a fost tras pe dreapta, in ultimele saptamani.

Aeronava Boeing 737 Tarom a decolat din Bruxelles in jurul orei locale 10 si 26 de minute cu destinatia Bucuresti. La scurt timp dupa ridicarea in aer, s-a auzit o bubuitura puternica si un motor s-a oprit. Pilotul aeronavei, Dan Stefanescu, a decis sa faca o aterizare de urgenta la Bruxelles.

In astfel de momente, cand un motor din doua cedeaza, pilotul trebuie sa creasca puterea celuilalt si sa mentina directia din carma. Computerul de bord este cel care face reglajele daca pilotul nu decide sa conduca manual aeronava.

Avionul a ramas blocat la sol, iar pasagerii vor ajunge in romania candva dupa miezul noptii cu un alt avion al tarom.

Florentina Neagu: "Ar fi trebuit sa decolam la 16:55 si la 16:25 ne-am anuntat ca vom avea o intarziere de 3 ore. Motivul invocat de ei a fost ca asteptam aeronava care vine de la Praga si de acolo vine cu intarziere."

Problemele au aparut tocmai cand numarul pasagerilor a crescut pentru ca incep concediile de vara. Ca sa acopere lipsurile, oficialii Tarom sustin ca aplica un sistem rotational, adica folosesc avioanele cand pentru o destinatie, cand pentru alta.

Cele doua avioane aduse in ultimele doua saptamani vor fi folosite si ele in curand.

Anuntul facut de TAROM:

"Cursa TAROM ROT 372 Bruxelles – Bucuresti, de astazi 13 Iunie 2017, operata cu aeronava de tip BOEING 737-700, care a decolat de pe Aeroportul din Bruxelles la ora locala 10:26, s-a intors din drum dupa 20 minute de zbor din cauza unei probleme tehnice aparute la unul dintre motoare.

Aeronava a aterizat in siguranta la Bruxelles, pasagerii au fost debarcati, primesc asistenta la sol si vor fi rerutati pe urmatoarea cursa a Companiei TAROM.

Prioritatea Companiei TAROM este de a oferi pasagerilor sai calatorii sigure."

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO