Un autocar cu 63 de turisti, dintre care 50 de copii, implicat intr-un accident in Vrancea. Ce s-a intamplat cu pasagerii


Ultimul update: Duminica 14 August 2016 06:58
Data publicarii: Joi 11 August 2016 09:09
Categorie: Stiri actuale
autocar

Un autocar in care se aflau 63 de turisti din Ucraina, dintre care 50 de copii, a fost implicat, in noaptea de miercuri spre joi, intr-un accident, in judetul Vrancea.

UPDATE Turistii ucraineni au fost preluati de un alt autocar care ii va duce la destinatie, in Bulgaria. Un reprezentant al Ambasadei Ucrainei, care a mers in Vrancea imediat dupa producerea accidentului, ii va insoti o parte din drum.

Turistii au fost preluati de un autocar care a plecat din Bulgaria imediat dupa producerea accidentului din judetul Vrancea, a declarat primarul localitatii Garoafa, Gheorghe Maghiaru, acolo unde ucrainenii au fost cazati la caminul cultural.
 

Nu s-au inregistrat raniti, oamenii fiind transportati de catre autoritati la un camin cultural unde vor sta pana un alt autocar va veni sa ii preia.

Aciidentul s-a produs in jurul orei 3.30, in noaptea de miercuri spre joi, pe drumul european 85, intre localitatea Garoafa si Focsani, in judesul Vrancea, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea, Cristina Duta, arata news.ro

Din primele informatii, soferul autocarului care venea din Ucraina a scapat masina de sub control, a iesit in afara soselei si s-a oprit intr-un lan de porumb, fara a se rasturna.

La fata locului au fost mobilizate o autospeciala de descarcerare, patru ambulante, dintre care una de la SMURD, si echipaje de Politie.


Foto: jurnaldevrancea.ro

”Cand au ajuns la fata locului, pompierii au sprijinit la evacuarea ordonata din autocar a turistilor, dupa care echipajele medicale au evaluat starea fiecaruia de sanatate. Din fericire, nu s-au inregistrat raniti, toti erau in parametri normali. Doua persoane adulte au suferit, insa, atacuri de panica, una la plecarea de la locul accidentului, alta cand a ajuns in locul in care grupul a innoptat”, a declarat Cristina Duta.

Imediat dupa accident, cei 63 de turisti, dintre care 50 de copii, au fost preluati de autoritati si transportati cu un microbuz scolar la caminul cultural din localitatea Garoafa. Aici, oamenii au primit apa, ceai si sandvisuri si au ramas pentru a se odihni.

Pentru ca autocarul a fost avariat, turistii nu au mai putut continua drumul cu acesta, astfel, la Garoafa urmeaza sa ajunga un alt autocar care a plecat din Bulgaria, destinatia calatorilor, si care ii va prelua pe ucraineni pentru a-i duce la destinatie.

Foto principal: puterea.ro
 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO