Un voluntar sustine ca a fost atacat cu rangi de angajatii gropii de gunoi de la Jilava. Reactia companiei

Ultima actualizare: 26-06-2016 00:08

Razboiul dintre activistii de mediu si presupusii poluatori de langa Bucuresti nu este doar un razboi al declaratiilor. Ci din contra, degenereaza in batai cu bate si rangi.

Un astfel de episod a fost reclamat in judetul Ilfov, unde un voluntar sustine ca a fost atacat de mai multi indivizi, atunci cand a vrut sa se apropie de groapa de gunoi de la Jilava.

Reprezentantii companiei sustin ca nu ii cunosc pe batausi, iar situatia ramane sa fie lamurita de politistii care au deschis o ancheta.

Desi camera nu surprinde momentul loviturii, zgomotul geamurilor sparte este graitor. Doi indivizi au lovit cu ranga masina presedintelui ONG-ului "Salveaza viata".

Una dintre "arme" ii este aruncata apoi unui alt individ aflat in spatele autoturismului. De altfel, activistul sustine ca a fost blocat de doua masini plasate strategic, una in fata, alta in spate.

In pozele de dupa atac se vede cum parbrizul, luneta si 2 geamuri laterale au fost facute tandari.

Barbatul sustine ca atacatorii au iesit din curtea EcoSud, cea care detine groapa de gunoi din Vidra.

Marius: Va dati seama ca nu am vrut sa aflu pana unde ajunge vandalismul lor, am accelerat si am fugit. Am primit amenintari chiar din parrteta acestor oamnei, imi fac vizite in fata casei, imi ameninta familia, au incercat sa dea cu masina peste fratele meu.

Marius a pornit pe internet o campanie impotriva celor care detin groapa de gunoi de la Vidra, pe care ii suspecteaza ca polueaza masiv. Locul in care barbatul a vrut sa ajunga miercuri in zona de desertare a deseurilor, avea joi bariere.

Reprezentantii companiei sustin ca drumul este privat desi datele primite de la primaria Vidra arata ca e unul public. In ceea ce priveste atacul, neaga orice acuzatie.

Dan Stanoaia, director groapa de gunoi: Nu ii cunosc pe acesti indivizi, nu sunt colaboratori sau angajati ai nostri. Acest ONG a aparut din senin inainte de campania electorala si ne denigreaza fara motiv, noi nu poluam, respectam toate normele europene in domeniu.

Barbatul agresat a depus o plangere la politia Popesti Leordeni unde s-a deschis un dosar pentru amenintari si distrugere.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO