Ultimele cuvinte ale coafezei Florina Vladan, inainte de a fi ucisa: "George, vrei sa ma impusti?"

dosarul crima Dorobanti perla

Detalii cutremuratoare ies inca la iveala despre crima de la coafor. Florina Vladan, inainte de a fi ucisa de sotul sau, l-a apostrofat pe acesta pentru faptul ca a imbrancit-o pe Mariana Bendre, casiera salonului.

Observand ca acesta a scos de la spate arma i-a spus: "George vrei sa ma impusti?" - acestea fiind ultimele cuvinte ale victimei.

Inainte de atacul armat, Gheorghe Vladan a consumat alcool - medicii legisti stabilind ca acesta avea alcoolemia in 5 martie, la ora 22.50, de 0,25 grame la mie - apoi si-a condus autoturismul Smart Cupeu catre locul de munca al Florinei.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au cerut prelungirea mandatului de arestare preventiva a agentului de politie Gheorghe Vladan, ambulantier la Policlinica MAI, anchetatorii prezentand filmul evenimentelor, inclusiv premeditarea faptelor barbatului.

Procurorii noteaza in referatul inaintat Tribunalului Capitalei faptul ca Florina Vladan parasise domiciliul conjugal in 8 ianuarie 2011, din cauza comportamentului agresiv al politistului, iar in 27 februarie citind in actiunea de divort intentat de sotie in care erau indicati si martori, Gheorghe Vladan s-a decis sa o ucida pe ea, dar si pe colegele acesteia.

Citește și
Gheorghe Vladan
Patru politisti cercetati de comisia de disciplina, in urma atacului armat de la Perla
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Politistul a avut intentia de a-si vinde pistolul Glock, in acest sens, in 18 ianuarie 2012, inculpatul Gheorghe Vladan a depus arma intr-un magazin de specialitate. Gheorghe Vladan era casatorit cu Florina, 47 ani, din data de 30 mai 1987 si aveau un copil major, in varsta de 23 de ani.

"Cercetarile au stabilit ca la data de 20 decembrie 2011 la Judecatoria Sectorul 4 Bucuresti, victima Vladan Felicia a introdus actiunea de divort, fiind astfel inregistrat dosarul 32852/4/2011 avand primul termen de judecata data de 7 martie 2012. Actiunea de divort a fost introdusa de catre defuncta ca urmare a comportamentului agresiv al inculpatului, iar discutiile dintre cei doi soti au determinat-o pe victima Vladan Felicia sa paraseasca domiciliul conjugal la data de 8 ianuarie 2011", arata anchetatorii.

Decizia victimei de a recurge la acest gest a fost determinata de comportamentul inculpatului care a ascuns documentele de proprietate ale locuintei comune unde cei doi soti isi avea domiciliul (inscrisurile au fost descoperite de criminalisti in cutia de valori in care politistul isi pastra arma de foc), a distrus mai multe bunuri personale ale victimei, s-a deplasat la locul de munca a sotiei, unde a aruncat mai multe bunuri personale si a facut scandal.

"Cunoscand ca la data de 7 martie 2012 este primul termen de judecata in procesul de divor, Vladan s-a deplasat in data de 27 februarie 2012 la Judecatoria Sector 4 Bucuresti si cerut copierea actiunii de divort pornit de sotia sa victima Vladan Felicia, dupa care a luat decizia sa o ucida. (...) Observand ca in cuprinsul actiunii sunt indicate ca se va folosii de declaratii de martori, probabil avand in vedere discutiile telefonice pe care le-a avut cu diferite colege de la locul de munca al sotiei, inculpatul Vladan Gheorghe a considerat ca explicatiile primite de la colegele sale de munca cu privire la faptul ca sotia sa, respectiv ca nu lucreaza, ca este ocupata ori ca deranjeaza activitatea salonului de coafura sunt facute pentru a-l impiedica sa se impace cu sotia sa si astfel a luat decizia sa le ucida si pe acestea", noteaza procurorii.

Astfel, in 29 februarie, agentul s-a dus la magazinul specializat si si-a ridicat arma, apoi acasa si-a pregatit doua incarcatoare din dotarea pistolului: 11 cartuse introduse intr-un prim incarcator din dotarea armei, toate cu varf tesit; zece cartuse introduse in cel de-al doilea incarcator - sapte cu varf oval si trei cu varf tesit. In 2 martie, agentul Vladan a fost in serviciu, dupa cum rezulta din foile de prezenta intocmite pentru conducatorii auto la Directia Medicala si Centrul Medical de Diagnostic si Tratament Ambulatoriu "Dr. N. Kretzulescu", urmand sa reintre in serviciu in data de 6 martie, la ora 7.00.

In dimineata de 5 martie, in jurul orei 7.00, Gheorghe Vladan s-a deplasat la salonul unde lucra sotia sa - amplasat in Soseaua Stefan cel Mare 1-3, din Bucuresti -, unde a aflat programul de munca al acesteia. In jurul orei 14.00, barbatul a revenit la coafor avand o scurta discutie cu Florina in fata salonului.

"In aceste imprejurari, cunoscand ca sotia sa victima Vladan Florina este la locul de munca, dar observand ca si celelalte colege pe care se hotarase sa le ucida sunt in incinta salonului Perla, inculpatul Vladan Gheorghe a revenit la domiciliu, unde dupa ce a introdus in arma incarcatorul cu 11 (unusprezece) cartuse, toate cu varf tesit, a introdus cartus pe teava, a consumat o cantitate de alcool - alcoolemia stabilita la ora 22.50 era de 0,25 g la mie - iar apoi s-a urcat la volanul autoturismului sau marca Smart Cupeu si s-a deplasat spre locul de munca al sotiei sale", noteaza procurorii. In jurul orei 17.30, inculpatul Vladan Gheorghe, avand asupra sa arma cu glont marca Glock pregatita pentru tragere si pusa la spate, purtand ochelari de soare si vorbind la telefonul mobil a patruns in incinta salonul Perla. Vladan a fost observat de colegele de munca ale sotiei sale, dar si de unii dintre clientii salonului.

"Indiferent fata de activitatile desfasurate in localul public, inculpatul s-a deplasat in spatiul destinat coaforului, situat in partea dreapta dupa cum se realizeaza accesul din sala de primiri și a continuat sa vorbeasca la telefon in apropierea sotiei sale, dupa care s-a apropiat de acesta si au purtat o scurta discutie referitoare la divort, victima explicandu-i ca nu mai au sens discutiile pe aceasta tema si i-a solicitat sa plece", noteaza anchetatorii. Acestea au fost momentele premergatoare revenirii lui Vladan catre sala de primiri a salonului, unde a imbrancit-o pe victima Mariana Bendre, colega de serviciu a sotiei sale, cu care a discutat in repetate randuri la telefon cand o cauta pe sotia sa (telefonul salonului se afla in locul unde Bendre isi desfasura activitatea-n.r.).

"Observand gestul inculpatului, victima, Florina Vladan, s-a apropiat de inculpat si l-a apostrofat pentru gestul sau, insa, observand ca acesta a dus mana la spate si a scos arma ce o avea asupra sa a exclamat: «George vrei sa ma impusti?». Acestea au fost ultimele cuvinte ale victimei Vladan Florina. In momentele imediate, inculpatul Vladan Gheorghe aflat in fata ei a deschis focul si a impuscat-o in zona pieptului (primul cartus), glontul trecand prin corpul acestei, victima cazand la podea si incepand sa se tarasca din fata inculpatului spre salonul de coafura", explica procurorii, facand traseul victimelor agentului de politie, care a avut o atitudine "impasibila" pe tot parcursul atacului armat. Mai mult, procurorii descriu faptul ca ar mai fi putut fi victme doua femei, insa lui Vladan i se terminase munitia.

"Faptele lui Gheorghe Vladan asa cum au fost descrise, au fost savarsite cu intentie directa, iar inculpatul a avut discernamantul faptelor sale, pe fondul unei tulburari de personalitate emotionala de tip impulsiv", mai spun anchetatorii.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Parchetul ICCJ: Concluziile raportului IML sunt ca Vladan a avut discernamant cand si-a ucis sotia
Parchetul ICCJ: Concluziile raportului IML sunt ca Vladan a avut discernamant cand si-a ucis sotia

Parchetul instantei supreme a anuntat ca, potrivit celor comunicate de catre Institutul National de Medicina Legala, concluziile raportului sunt ca Vladan "are discernamantul pastrat in raport cu faptele pentru care este cercetat".

Patru politisti cercetati de comisia de disciplina, in urma atacului armat de la Perla
Patru politisti cercetati de comisia de disciplina, in urma atacului armat de la Perla

Noul sef al Politiei Capitalei a anuntat ca a fost sesizata Comisia de disciplina in cazul a 3 ofiteri si a unui agent, de la Sectia 14, ca urmare a faptului ca Florina Vladan, ucisa de sotul sau, reclamase politiei ca barbatul o ameninta si detine arma.

Verdict IML: Gheorghe Vladan a avut discernamant in momentul atacului de la coaforul Perla
Verdict IML: Gheorghe Vladan a avut discernamant in momentul atacului de la coaforul Perla

Gheorghe Vladan, autorul atacului armat de la coaforul din complexul Perla, are discernamant, potrivit rezultatului expertizei psihiatrice realizate de specialistii Institutului National de Medicina Legala din Bucuresti.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.