Sinucidere ca la carte. Cum e comentat romanul care a "inspirat-o" pe eleva eminenta sa-si ia viata

Ultima actualizare: 29-10-2012 16:19
Magazinul de sinucideri

Tanara din Targu-Jiu, care si-a umplut rucsacul cu pietre si s-a aruncat in rau, pare ca si-a documentat moartea. Era o eleva eminenta si in garsoniera sa anchetatorii ar fi gasit cartea "Magazinul de sinucideri", pe care ar fi citit-o de curand.

Fata 19 ani din Targu Jiu, despre care profesorii spun ca era o eleva eminenta si fusese admisa la Cambridge, a fost gasita moarta, duminica, in raul Jiu.

Raluca Dragusin era eleva a Colegiului Pedagogic din Targu Jiu, si si-a anuntat intentia de suicid inca de la momentul disparitiei, prin SMS-uri trimise unor colegi.

In plus, se pare ca fata a citit de curand cartea "Magazinul de sinucideri" a lui Jean Teule. Scrisa in 2007, opera este apreciata de critici ca una in care umorul negru este omniprezent.

"Nu numai cei care cauta exitus stilat si cu rafinament din viata, ci si pasionatii de literatura pot gasi in elegantul Magazin de sinucideri al familiei Tuvache o drama in care binele este cel care dispare", scrie in prefata cartii tradusa in limba romana.

,,Un exercitiu de umor negru extrem de reusit… O carte proaspata, dar erudita; lucida, dar optimista; satirica, dar revigoranta”, scrie Le Magazine Littéraire.

Francezii de la Le Point scriu sub titlul "Sinucidere ca la carte" o recenzie a romanului.

Sloganul familiei Tuvache (protagonistii cartii) este urmatorul "V-ati ratat viata? Cu noi va veti reusi moartea! ". Este o lectura de moral, mai noteaza criticii.

Cartea lui Jean Teule, Magazinul de sinucideri, va fi ecranizata intr-un lungmetraj de desen animat in primavara anului viitor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO