Turistii s-au antrenat pe partii pentru Revelion. Meniurile pregatite pentru noaptea de Anul Nou
S-au antrenat pentru cea mai lunga noapte din an. Turistii de la munte n-au lasat partia nici luni, asa ca distractia n-a contenit. Putini au fost cei care si-au conservat energia pentru petrecerea de Revelion si au stat la soare.
Cei mai multi dintre ei au profitat de zapada perfecta pentru schi, snowboard sau sanius.
Turistii veniti pe Valea Prahovei s-au ingramadit la distractie si au blocat mai intai parcarile, dupa care s-au mutat rapid pe partie. Acolo, fiecare a alunecat dupa cum s-a priceput.
Pe o vreme superba, luni, pe partia Clabucet din Predeal chiar si cazaturile au parut amuzante.
Unii au vrut sa-si pastreze energia pentru aceasta noapte si au stat mai mult la plaja. Altii, in schimb, n-au lasat schiurile o clipa si au amanat cat mai mult pregatirile pentru sarbatoarea de diseara.
Si Poiana Brasov a fost aglomerata in ultima zi din an. Turistii si-au facut incalzirea pentru ringul de dans, pentru ca au de gand sa se distreze pana in zori.
Pana la urma, ce inseamna vacanta de sarbatori, daca nu o petrecere continua, inceputa inainte de Craciun si terminata dupa Anul nou, daca se poate, de Sfantul Ion?
La cazinoul istoric din Sinaia se fac pregatiri de mare clasa: in salonul central, uriasele candelabre de cristal creeaza o atmosfera fabuloasa, iar petrecerea se anunta de mare tinuta. Va fi un bal venetian, pentru care invitatii s-au pregatit din timp cu accesorii si costume somptuoase.
Totul trebuie sa arate impecabil, pentru cea mai importanta seara a anului. Asa ca in toate hotelurile si pensiunile, bucatariile sunt extrem de animate.
Se pregatesc aperitive dintre cele mai rafinate, tavile cu somon sunt gata sa intre la cuptor, iar bucatarii unui restaurant de 5 stele din Brasov au dat frau liber fanteziei. Fac o combinatie de preparate orientale si europene, in care vanatul si legumele sunt asezate surprinzator pe aceeasi farfurie cu ciocolata si branzeturile.
Pestele nu poate lipsi de pe masa de Revelion: se spune ca numai asa in noul an vom trece prin necazuri, ca pestele prin apa.
La un hotel de 4 stele din Cumpatu de pe mese nu vor lipsi caviarul, rulada de curcan cu mac si nici bucatele traditionale.
La castelul Cantacuzino din Busteni se schimba atmosfera: Revelionul va fi in stil hollywoodian. 100 de invitati, multi din strainatate, vin cu tinute stralucitoare si elegante. Un meniu costa 165 de euro si mesele sunt aranjate fastuos, ca la petrecerile de Oscar.
Turistii care au venit pe Valea Prahovei au tinut sa inceapa marile petreceri inca de aseara, cu muzica lautareasca.
La aceasta ora, in restaurante incep sa vina invitatii si in toate casele petrecerea de Revelion sta sa inceapa.