Turiștii de la munte au mizat pe dans și distracție, în lipsa zăpezii: ”Ne simțim extraordinar!”
Hotărâți să treacă în Noul An cu multă veselie, turiștii aflați în stațiunile de la munte sunt gata de petrecere. Și cum în multe locuri lipsește zăpada, muzica și dansul pe lângă mesele îmbelșugate îi vor ține ocupați toată noaptea.
Gazdele au pregătit muzică live, momente artistice, dar și meniuri savuroase, ca nimeni să nu fie dezamăgit.
În Poiana Braşov, turiştii vor miza în această noapte pe dans şi distracţie, în lipsa zăpezii.
Bărbat: ”Ne simțim extraordinar, voiam o șampanie să o deschid, să o arunc pe oameni, atât. Dansul, după, odată cu băutura, vine și dansul".
Cel mai nou restaurant din staţiune este complet rezervat. Atmosfera va fi întreținută de un DJ, iar bucătarii le vor oferi oaspeților un deliciu culinar de excepție. Steak-ul de vită, de pildă, este condimentat și tăiat chiar în fața clienților.
Sofia: ”Am început distracția de revelion, am venit cu prietenii, e foarte frumos. Mult dans și băutură, bucurie şi de toate”.
Ines Chiriac, PR-ul restaurantului: ”O să fie o super, super atmosferă cum facem noi, mai ales că e primul an aici alături de natură, munte, un vibe excelent, aer curat".
Alți turiști au ales pentru vacanța de revelion restaurantele cu specific tradițional și muzică live.
Lăutari: ”Nu credeam că o să mă îndrăgostesc, dar inima nu pot s-o opresc!".
Bărbat: ”Aici la Brașov este foarte frumos, îmi place".
Baci: "Poate dă Dumnezeu anul ăsta mai cu fericire!".
La Păltiniș, zăpadă artificială cât vezi cu ochii
Pe Transalpina, la pensiuni, petrecerile turiștilor au început încă de vineri seara.
Turiști: ”La mulți ani, hai, Doamne ajută, să fim sănătoși!".
Turist: ”O să petrecem până la ziuă, ca în vremurile bune".
Bogdan Băbu, administrator pensiune: ”Pregătim un purcel la proțap, mai punem și câțiva pui, o să punem și un berbecuț mai târziu, ca să facem în așa fel încât oaspeții să se simtă bine primiți".
La Runcu, în Dâmbovița, un grup de 20 de turiști din Capitală a fost primit cu bunătăți de iarnă, chiar dacă afară au fost 15 grade.
Turistă: ”Ciorbă, mămăliguţă cu smântână şi afumătură, bucatele astea de la tăierea porcului".
Ion Trandafir, proprietar pensiune: ”De la pălincă, ţuică, vişinată, ciorbă de perişoare, bineînţeles, ceaun, am tăiat porcul".
Într-o altă lume - la Păltiniș, în județul Sibiu - e zăpadă artificială cât vezi cu ochii, iar pârtiile rămân deschise de anul nou până la 4 dimineața.
Turistă: ”Să ne revedem cât mai des împreună cu familia".