Tribunalul București respinge cererea lui Eugen Teodorovici de amânare a congresului PSD

Ultima actualizare: 21-08-2020 15:47
teodorovici

Tribunalul București a respins, vineri, cererea de amânare a congresului PSD, depusă joi de Eugen Teodorovici. Congresul de sâmbătă are ca scop alegerea unei conduceri cu drepturi depline a partidului, iar candidați sunt Teodorovici și Marcel Ciolacu.

Teodorovici a cerut o decizie judecătorească în procedură de urgență, prin așa numita ordonanță președințială, solicitând ca anunțatul congres de sâmbătă să fie amânat până la o decizie a instanței pe fond, legată de anumite decizii ale actualei conduceri interimare pe care o consideră ilegală.

Demersul lui Teodorovici a venit la o zi după ce a cerut Tribunalului București să constate că este ultimul rămas oficial în funcție din rândul vechii conduceri.

Teodorovici este președinte executiv al PSD, din mandatul Vioricăi Dăncilă, care și-a dat demisia din funcția de președinte, la fel ca și secretarul general Mihai Fifor, pe 29 noiembrie 2019.

Mai exact, Teodorovici a solicitat joi „luarea măsurii amânării lucrărilor Congresului Extraordinar al Partidului Social Democrat convocat pentru data de 22 august 2020, până la judecarea acţiunii civile ce se află pe rolul Tribunalului Bucureşti – secţia IV civilă, înregistrată sub nr. 21113/3/2020 din data de 20.08.2020. Aprecizez că sunt întrunite cerinţele prevăzute de lege pentru promovarea acţiunii în procedura ordonanţei preşedinţiale”.

Teodorovici a postat pe pagina de Facebook fragmentele din textul oficial al acțiunii înregistrate la Tribunal. După ce a explicat că se consideră ca făcând în continuare parte din conducerea partidului, Teodorovici a și-a detaliat solicitarea: „Prin prezenta vă solicit respectuos să ordonaţi măsuri provizorii în cazuri grabnice, pentru păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin întârziere, pentru prevenirea unei pagube iminente şi care s-ar putea repara, cu menţiunea că data fixată pentru desfăşurarea Congresului extraordinar al PSD este 22 august 2020. Hotărârea instanţei va fi provizorie şi măsurile dispuse vor produce efecte până la soluţionarea litigiului asupra fondului. Subsemnatul reclamant vă solciit a dispune ca hotărârea pe care o veţi pronunţa să fie executorie de îndată, iar exexutarea să se facă fără somaţie şi fără trecerea unui termen”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO