Trei turisti straini, blocati in muntii Fagaras. Un elicopter a fost solicitat pentru a-i recupera

22-06-2017 16:45


O femeie si doi barbati din Germania si Austria, aflati intr-o drumetie in Muntii Fagaras, au ajuns intr-o zona extrem de periculoasa si abrupta, iar femeia a facut un atac de panica si nu a mai putut continua drumul.

Pentru ca cei doi barbati nu au reusit sa o ajute, a fost solicitata interventia unui elicopter MAI care i-a preluat si i-a adus in municipiul Sibiu.

Seful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a precizat, joi, corespondentului News.ro, ca salvamontistii care au fost preluati in cursul acestei zile de un elicopter MAI pentru a fi transportati la o interventie in Muntii Fagaras, unde o turista a ramas blocata, au reusit sa o recupereze.

”Echipa Salvamont a fost lasata in apropiere de locul unde se aflau turistii si salvamontistii au reusit sa salveze persoana ramasa blocata. Este vorba despre o femeie care a facut un atac de panica in zona numita Strunga Ciobanului, o zona extrem de inclinata, stancoasa. Intrucat s-a speriat, nu a mai putut sa coboare”, a precizat Adrian David.

Acesta a explicat ca femeia era insotita de doi barbati care nu au reusit sa o ajute. Potrivit sursei citate, doua persoane sunt din Germania, iar una dintre ele din Austria.

Interventia salvamontistilor a durat mai bine de patru ore, dar in final femeia a fost recuperata si atat ea, cat si cei doi barbati care o insoteau au fost transportati in municipiul SIbiu cu elicopterul MAI.

Starea celor trei turisti este buna, nefiind necesara interventia medicilor.

 

Tags: turisti, fagaras,

VIDEO PROTVPLUS.RO