Trei dintre cei şapte violatori din Vaslui se pregătesc de eliberare condiţionată

×
Codul embed a fost copiat

Cei şapte violatori din Vaslui, protagoniștii unui caz din 2015 care a stârnit indignarea generală, se află printre beneficiarii recursului comensatoriu.

 

Trei dintre violatori se pregătesc de eliberarea condiţionată, relatează adevărul.ro.

Cei şapte tineri au fost condamnaţi în 2015 la pedepse cuprinse între 6 şi 10 ani de închisoare.

Toţi cei şapte tineri sunt în prezent încarceraţi în Penitenciarul Vaslui, executându-şi pedepsele în regim semideschis. Primii trei care urmează a înainta cererile de liberare condiţionată sunt cei trei tineri care şi-au recunoscut faptele, fiind condamnaţi în baza acordurilor de recunoaştere.

Surse din cadrul Penitenciarului Vaslui au precizat, pentru „Adevărul“, că Ioan Surleac, inculpatul care a primit pedeapsa cea mai mică (de şase ani de închisoare), va fi propus pentru eliberarea condiţionată în luna februarie, în timp ce Alin Rotaru şi Bogdan Boicu (condamnaţi la 6 ani şi 4 luni, respectiv 6 ani şi 6 luni) vor fi propuşi pentru eliberare condiţionată după jumătatea anului în curs.

Cei şapte tineri, originari din localitatea Văleni, au fost arestaţi preventiv pe 12 noiembrie 2014, fiind acuzaţi că au violat ore în şir o elevă de 18 ani, pe care au acostat-o pe drumul de întoarcere de la şcoală spre casă. Ulterior, pe 9 aprilie 2015, au fost plasaţi în arest la domiciliu, măsură care a fost înlocuită cu controlul judiciar pe 22 iunie 2015. Pe 17 august 2015, pe fondul indignării fără precedent stârnite în rândul opiniei publice, cei 7 tineri au fost rearestaţi o dată cu pronunţarea sentinţei de fond. Pe 11 noiembrie 2015 Curtea de Apel Iaşi a pronunţat sentinţa definitivă în acest caz, pronunţând pedepse mai mari pentru toţi inculpaţii, cuprinse între 6 şi 10 ani. 

 

 

Citește și...
Violatorii din Vaslui, lăsaţi să meargă acasă de Crăciun.
Violatorii din Vaslui, lăsaţi să meargă acasă de Crăciun. "Păcat de tinerii aceştia"

Cinci dintre cei șapte tineri din Văleni care au violat cu sălbăticie o fată în 2014 au beneficiat, în perioada Sărbătorilor de Crăciun, de câte o permisie de 24 de ore.

Recomandări
Elisabeta Lipă, românca de aur a canotajului și ”mama” noii generații de campioni: ”Sunt dovada vie că nu există nu se poate”
Elisabeta Lipă, românca de aur a canotajului și ”mama” noii generații de campioni: ”Sunt dovada vie că nu există nu se poate”

Şase participări la jocurile olimpice, 8 medalii olimpice, zeci de titluri naţionale. Aşa arată un palmares greu de egalat care i-a adus titlul de canotoare a secolului XX Elisabetei Lipă.

Trăim în cea mai bună Românie de până acum
Trăim în cea mai bună Românie de până acum

Trăim în cea mai bună Românie de până acum

CM 2022 - Surpriză incredibilă la Mondial! Germania, eliminată încă din grupe
CM 2022 - Surpriză incredibilă la Mondial! Germania, eliminată încă din grupe

CM 2022 | Canada - Maroc & Croația - Belgia, LIVE TEXT. Cine va merge mai departe în Grupa F