Fabrica de atestate transporturi periculoase, patronata de seful controlului rutier din Romania

Ultimul update: Duminica 21 Octombrie 2012 00:55
Data publicarii: Miercuri 04 Aprilie 2012 18:24
Categorie: Actualitate

Curg invinuiri grave la adresa sefului Inspectoratului de Stat privind Controlul in Transportul Rutier.Cei din domeniu il acuza ca este membru fondator al SETAR, o asociatie care organizeaza cursuri de pregatire profesionala, pe care o controleaza tot el.

Si nu ar fi nimic pe langa faptul ca unii dintre soferii care obtin atestat pentru transportul marfurilor periculoase nu trec nici macar pe la cursuri. Cel incriminat neaga toate acuzatiile.

Reporterii ProTV au incercat sa se inscrie la un curs chiar la SETAR, la care Virgil Cucliciu este membru fondator, iar pana in luna ianuarie a fost chiar presedinte.

Reporterul vrea sa devina "manager de transport", adica cel care raspunde de siguranta masinilor si gestionarea soferilor unei companii de transport.

Angajata asociatiei ii spune reporterului ca prezenta la cursuri nu este obligatorie. O confirma si un domn scolit la SETAR.

In pericol suntem si noi, ceilalti participanti la trafic, pentru ca soferii de camioane de marfuri periculoase au facut cursuri de pregatire doar pe hartie. Neregulile continua.

Pentru inscrierea la cursuri, in prima faza, nu e nevoie decat de buletin, restul actelor de studii pot fi aduse pana la terminarea orelor.

De ce se intampla asta explica un fost colaborator al domnului Cucliciu: "Practica este alta, depunem documentele cand le avem sau nu le depunem niciodata. Pentru ca centrele s-au obisnuit sa nu fie niciodata controlate."

Si examenul pare a fi o formalitate: examinatorii veniti din Ministerul Transporturilor inchid ochii, sustin transportatorii.

Diploma obtinuta astfel devine si un fel de "talisman" pentru firmele de transport.

Cei de la SETAR se apara: "Nu este adevarat. La SETAR nu se aranjeaza examenele", spune Stanculescu Mariana, presedinte SETAR.

In ultima declaratie de avere a sefului Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier, Virgil Cucliciu, scrie negru pe alb ca a lucrat la Institutul SETAR.

Potrivit legii, Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier verifica toate firmele de transport din Romania, dar si activitatea centrelor de pregatire si perfectionare a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere si a scolilor de conducatori auto.

Pe pagina de internet Cucliciu figureaza si astazi ca presedinte al consiliului de conducere de la SETAR. Sustine insa ca si-a dat demisia.

Solicitata sa comenteze declaratiile filmate cu o camera ascunsa, angajata SETAR neaga faptul ca ar mai avea vreo legatura cu centrul.

Ministerul Transposturilor precizeaza ca nu exista nici un conflict de interese in cazul sefului Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier.

"Lucrarile au fost facute de mantuiala". Reportaj cu camera ascunsa de la Sighet
VIDEO PROTVPLUS.RO
captura a politiei de frontiera
Droguri, ţigări şi arme, găsite într-o casă din Constanţa. Cine sunt proprietarii
Jandarmi chemaţi în București pentru capturarea unei "fiare". Ce era de fapt
Campion K1, prins când îi vindea droguri unui poliţist sub acoperire, în Oradea
Staţii de încărcare pentru maşini electrice, în Capitală. De ce NU sunt gratis, ca în Cluj
Autostrada urbană, inaugurată. "Vigilenţi fiind, am descoperit că lipsesc indicatoare"
Fermierii, învăţaţi să facă marketing. Ce slogan au inventat pentru mierea de Teleorman
gripa
Leacurile băbești prin care românii se feresc de gripă. Vaccinul, ignorat de mulți
Cod Portocaliu de ninsori şi viscol. 11.000 de forțe de ordine mobilizate
Acuzații de malpraxis. Pacient plimbat între spitale până când nu a mai putut fi salvat
Motivul pentru care timișorenii au pregătit un sendviș de 101 metri lungime
Bătrân bolnav, bătut de 3 indivizi, care voiau să îl jefuiască
Hoții au furat seiful dintr-o casă de pariuri. Câți bani se aflau în el