Traian Basescu: Sarbatoarea Sfantului Andrei sa ne ofere prilejul sa reflectam la insemnatatea libertatii

Ultima actualizare: 03-12-2014 07:07
Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a transmis, duminica, un mesaj cu prilejul sarbatorii Sfantului Apostol Andrei, exprimandu-si speranta ca aceasta zi va oferi prilejul de a reflecta ”la insemnatatea libertatii pentru care romanii au luptat in istorie”.

"Doresc sa adresez tuturor romanilor urarile mele cu prilejul sarbatorii Sfantului Andrei. Este o zi speciala pentru poporul roman, anticipand, prin cinstirea adusa Apostolului care ne-a convertit la crestinism, ziua nationala. Sper ca aceasta sarbatoare ne va oferi prilejul de a reflecta la insemnatatea libertatii pentru care romanii au luptat in istorie si care a stat mereu sub semnul credintei si al adevarului. Aceste valori au dat sensul de astazi al identitatii noastre si sunt convins ca ne vor calauzi si in viitor, pentru o viata demna si prospera", se arata in mesajul presedintelui Traian Basescu, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Seful statului le-a urat celor care iși sarbatoresc ziua onomastica "tot ce este mai bun, speranta, bucurie si puterea de a-si indeplini toate proiectele".

Credinciosii il praznuiesc, duminica, pe Sfantul Apostol Andrei, crestinatorul neamului romanesc, numit si "Cel dintai chemat" intrucat a raspuns primul chemarii lui Hristos la apostolat, ziua fiind totodata sarbatoare bisericeasca nationala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO