Traian Basescu si sotia lui, Maria, sunt cetateni moldoveni. Fostul presedinte vrea pasaport moldovenesc cat mai repede

Ultima actualizare: 06-11-2016 07:30

Fostul presedinte Traian Basescu dar si sotia lui, Maria sunt incepand de joi cetateni moldoveni. Cei doi au depus juramantul la Ambasada Republicii Moldova de la noi.

Daca toate formalitatile vor fi indeplinite, Traian Basescu intentioneaza sa voteze la alegerile prezidentiale care vor fi pe 13 noiembrie, in Moldova.

Fostul presedinte a depus cererea pentru obtinerea cetateniei Republicii Moldova in martie. Traian Basescu si sotia acestuia, Maria Basescu, au devenit cetateni al Republicii Moldova print-un decret al presedintelelui moldovean, Nicolae Timofti, semnat la inceputul lunii iunie

Pentru ca vrea sa voteze in turul doi al alegerilor prezindentiale din tara vecina, care vor avea loc pe 13 noiembrie, Traian Basescu trebuie sa depuna actele pentru a obtine un pasaport moldovenesc.

Batalia pentru presedintele din Republica Moldova se da intre Maia Sandu - candidat proeuoprean - si Igor Dodon - candidat socialist, pro-rus. Pentru prima data in 8 ani, cetatenii vor alege seful statului de peste Prut si nu Parlamentul, dupa o decizie a Curtii Consitutionale din Moldova.

Traian Basescu: "Solidaritatea a fost cea care m-a impins de multe ori in timpul celor 10 ani, cat am indeplinit functie de presedinte, sa intreprind actiuni in primul rand in favoare cetatenilor Republicii Moldova si al parcursului european al acestei tari. "

La iesirea din sediul amabasadei, fostul sef al statului a fost asteptat de simpatizanti, iar Maria Basescu a primit un buchet de flori. Vineri fostul presedinte implineste 65 de ani.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO