Traian Basescu: Asistam la apropierea dintre NATO si UE in fata unei PRIMEJDII comune, Rusia

Ultima actualizare: 01-05-2014 07:01
traian basescu

Presedintele Traian Basescu afirma, intr-un mesaj remis cu ocazia eliminarii vizelor UE pentru cetatenii moldoveni, ca evenimentul are loc pe fondul violentelor si presiunilor politice facute de Rusia.

Seful statului afirma ca "asistam la apropierea dintre NATO si UE in fata unei primejdii comune, Rusia". Basescu isi exprima "deplina satisfactie" pentru faptul ca de astazi cetatenii Republicii Moldova vor putea sa calatoreasca liber in Europa, fara vize.

"Din pacate, aceasta apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Europeana se petrece pe fundalul violentelor si presiunilor politice facute de Rusia asupra unor tari independente si suverane, Ucraina si Republica Moldova, ai caror cetateni si-au exprimat clar optiunea de a se racorda la spatiul de civilizatie politica occidentala. Pe de alta parte, asistam la apropierea dintre NATO si UE in fata unei primejdii comune, Rusia. Europenii realizeaza acum importanta vitala a solidaritatii si a unei actiuni politice comune, pragmatice, care sa puna capat presiunilor rusesti", se mai arata in mesajul presedintelui.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO