Tragedie pe Motru: un copil de 8 ani, mama și bunicul lui au murit înecați

Ultima actualizare: 30-07-2021 09:38

O tragedie s-a petrecut ieri într-un sat din județul Gorj. O femeie care plecase la scăldat cu cei doi copii s-a înecat în râul Motru împreună cu fiul cel mare. Băiatul nu împlinise încă zece ani.

 

A scăpat doar cel mic, salvat în ultima clipă de un bătrân de 80 de ani, cu prețul propriei vieți...

Nenorocirea s-a întâmplat în comună Cătunele. Femeia şi cei doi copii merseseră la scăldat într-un loc unde apa este mai adâncă.

Localnic: „Intrară copiii prima dată şi apoi sări mă-sa după ei. Rămase mă-sa şi omul ăsta care era la udat sări să îi scoată. Scoase copilul ăl mic, îl aruncă pe mal şi intră după ălălalt. Şi se îneacă şi el. Şi muriră toţi trei.”

Cristian Răduică, fiul bătrânului: „Copii fură aici, lângă motopompa mea făcură baie. Eu îi lăsai când plecai şi întinsei furtunele, copii rămaseră aici cu maică-sa cu tot, că era multă lume la punte, mulţi la baie în partea cealaltă. Şi ei veniră aici, făcură baie, nu i-a auzit nimeni.”

La faţa locului au fost mobilizate mai multe echipaje de intervenţie, dar pentru cei scoşi din apă nu s-a mai putut face nimic.

Vasile Vintilescu, Serviciul de Ambulanță Gorj: „S-au efectuat manevre de resuscitare la copil, cei doi adulţi i-am găsit mult mai târziu fără funcţii vitale, cianotici. Am încercat la copil tot ce s-a putut împreună cu colegii de la SMURD, dar fără rezultat.”

Oamenii au fost profund impresionaţi de gestul bătrânului care a făcut sacrificiul suprem pentru semenii săi.
Localnic: „Era agricultor la vârsta lui, încă lucra pe utilaje, pe combină, până mai alaltăieri a lucrat pe combină.”
Primarul spune că în fiecare vară le-a cerut localnicilor şi copiilor să nu meargă la scăldat, tocmai pentru nu se întâmplă astfel de nenorociri.
Florinel Țuilă, primarul comunei Cătunele: „Trei oameni decedaţi în acelaşi timp nu am avut în comună niciodată, cred că de când este comună Cătunele.”
Poliţiştii au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a petrecut nenorocirea.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO