Tragedie în județul Mureș Polițiștii și vânătorii spun că un bărbat a fost sfâșiat de o ursoaică,  nsă nimeni nu a văzut ce s-a întâmplat Victima a fost descoperită într-un lan de soia din județul Mureș, după ce familia i-a reclamat dispariția. 

Incidentul s-a întâmplat la câteva sute de metri de sat, iar autoritățile i-au avertizat pe oameni să nu mai iasă din case.

Bărbatul de 62 de ani, fost secretar al primăriei din localitatea Magherani, Mureș, a plecat la pescuit pe răul Târnava Mică.

Pentru că nu a mai ajuns acasă, familia a sunat la 112. Polițiștii și vânătorii l-au găsit fără suflare, după ce autoritățile i-au localizat telefonul.

Vânător: „Urme de urși, se vede că a fost cu pui, sunt urme mai mici și este urmă mai mare”

Cum habitatul natural nu mai este de ajuns pentru unele animale, în această perioada, urșii își caută disperați hrană.

Benedek Imre, președinte Asociația 18: „Am găsit urme de urs cu pui, probabil că omul a suprins ursul și ursul l-a sfâșiat”

Nagy Istvan , paznic de vânătoare: Posibil că ursul aici era la hrană, mânca și avea și pui, posibil că omul a intrat între pui și ursoaică”

Vânătorii spun că în ultima perioada au văzut tot mai mulți urși, care se adăpostesc în culturile localnicilor. Soluția găsită de primărie a fost avertizarea populației.

Primar: „Primăria va avertizează că pe rază comunei există urs în apropierea localităților”.

Asociațiile care lupta pentru protecția mediului au atras atenția în repetate rânduri că nu urșii sunt de vină, iar uciderea lor nu este o soluție.

Voluntarii spun că s-a ajuns în situația această pentru că, din cauza defrișărilor, urșii au rămas fără locul în care sunt obișnuiți să trăiască și să își procure hrana. În lipsa pădurilor, sălbăticiunile sunt nevoite acum să colinde și zeci de kilometri pentru a caută mâncare.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!