Cui aparține barca de 30.000 de € care a explodat în portul Tomis

13-10-2019 19:20

Barca care a explodat sâmbătă în portul turistic Tomis a luat foc din cauza unui scurtcircuit care a aprins vaporii de benzină, iar un mecanic aflat în acel moment la bord a reușit să fugă în ultimul moment.

Ambarcațiunea distrusă în totalitate de flăcări ar fi aparținut unor oameni de afaceri, spun oamenii din port.

Explozia puternică a avut loc sâmbătă după amiază, în Portul Tomis, chiar în apropierea teraselor la care erau așezați zeci de oameni.

La momentul izbucnirii incendiului, la bord s-ar fi aflat un muncitor, care tocmai băgase benzină în rezervor. Motorul a pornit mai greu, iar scânteia de la baterie a aprins vaporii de benzină.

În imagini se vede cum un om se apropie cu un extinctor de flăcările care deja aprinseseră alte două bărci, dar vâlvătaia din ce în ce mai mare îl face să renunțe. A fost nevoie de intervenția a 21 de pompieri pentru a stinge focul.

Ana Maria Stoica, ofițer de presă ISU Dobrogea„Incendiul a fost localizat și lichidat în aproximativ o oră. Din cauza focului, o ambarcațiune a ars în totalitate și alte două au fost afectate. Cauza posibilă a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric la baterie.”

Barca a fost distrusă de flăcări sub ochii clienților de la terasele din zonă. Aceștia au privit șocați de pe margine cum flăcările prindeau putere, iar fumul gros se înălța spre cer.

Pompierii au fost nevoiți să intervină și cu o navă de stingere.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar pagubele materiale sunt însemnate. Barca distrusă, cumpărată la mâna a doua, costă aproximativ 30.000 de euro, spun cunoscătorii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO