Tortionarul Visinescu se considera nevinovat.Avocatul acestuia cere scoaterea de sub urmarire penala


Ultimul update: Vineri 20 Septembrie 2013 06:52
Data publicarii: Marti 17 Septembrie 2013 10:38
Categorie: Stiri actuale

Alexandru Visinescu, fostul comandant al inchisorii de la Ramnicu Sarat, se considera nevinovat si nu vrea sa fie judecat pentru genocid.

Avocatul sau vrea sa le ceara procurorilor sa il scoata de sub urmarire penala. Sustine ca infractiunea pentru care trebuie sa dea socoteala nu era prevazuta in Codul Penal pe vremea cand Visinescu este acuzat ca isi totura fizic si psihic detinutii.

Fostul sef al inchisorii de la Ramnicu Sarat in care au murit exterminati zeci de detinuti condamnati din motive politice este socat de acuzatiile pe care i le aduc cercetatorii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.

Tortionarul Visinescu ar putea invoca diminuarea discernamantului din cauza varstei - peste cateva zile va implini 88 de ani. In aceste conditii ar putea sa nu dea declaratii despre acuzatia de genocid.

Nu este singurul supravietuitor al ororilor care e gata sa depuna marturie impotriva lui Visinescu. La dosar sunt multe declaratii terifiante. Inclusiv a lui Corneliu Coposu care afirma ca

"Inchisoarea de la Ramnicu Sarat a fost cea mai dura. 32 de detinuti erau supravegheati de gardieni si ofiteri de militie si securitate, care faceau experiente pe «cobaii politici». Ramnicu Sarat a fost cel mai oribil loc de detentiune pe care l-au inventat comunistii. Mai ales, prin metodele aplicate, de o barbarie absolut incredibila." - Corneliu Coposu.

Pe langa inchisoare, Visinescu ar putea fi obligat la plata unor despagubiri. Ministerul justitiei a initiat un proiect prin care tortionarii condamnati sa fie pusi sa plateasca daune.

Cum incearca sa scape de procurori tortionarul Visinescu. S-a internat in spital inainte de audieri
Tortionarul Alexandru Visinescu este urmarit penal pentru genocid
Parchetul General incepe ancheta in cazul tortionarului Alexandru Visinescu. Cine vor fi cei audiati
VIDEO PROTVPLUS.RO