Torționarul Alexandru Vișinescu a murit la spitalul închisorii Rahova


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 05 Noiembrie 2018 14:47
Categorie: Stiri actuale

Torționarul comunist Alexandru Vișinescu a murit, luni, la vârsta de 93 de ani, la Spitalul Penitenciar Rahova.

Luni la prânz i s-a făcut rău și a intrat în stop cardio-respirator.

Un echipaj SMURD chemat să intervină a încercat să îl resusciteze, însă fără succes.

Supraviețuitorii penitenciarului Râmnicu Sărat, unde Vișinescu a fost torționar, spun că era un personaj extrem de malefic.

De cealaltă parte, Alexandru Vișinescu nu și-a asumat niciodată faptele petrecute în comunism.

Comunicatul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor:

Luni, 05.11.2018, în jurul orei 13:00, personalul medical al Penitenciarului-Spital București-Rahova a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane aflate în custodie, concomitent fiind solicitat sprijinul serviciului unic de urgență 112. În ciuda eforturilor depuse de personalul specializat, decesul persoanei în cauză a fost declarat în jurul orei 14:30. Aceasta se afla în evidența unității cu o serie de afecțiuni medicale cronice, pentru care se acordau îngrijiri și tratament potrivit recomandărilor medicilor specialiști.

În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la informarea: familiei persoanei condamnate, judecătorului de supraveghere a privării de libertate, Parchetului de pe lângă Tribunalul Municipiului București, INML București.”

Pe 8 octombrie, Alexandru Vișinescu a ajuns la terapie intensivă, după ce a suferit o ruptură de splină şi fracturi ale coastelor.

Reprezentanții Penitenciarului Jilava au infirmat atunci orice incident violent care să fi provocat starea torționarului. Au spus însă că urmează să fie demarată o anchetă internă pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate.

Fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat Alexandru Vișinescu a fost condamnat definitiv, pe 10 februarie 2016, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 20 de ani de închisoare cu executare.

Alexandru Vișinescu a fost acuzat săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în legătură cu abuzurile exercitate asupra deţinuţilor politici.

Alexandru Vișinescu nu a fost victima unei agresiuni. Cum s-a produs de fapt accidentul
Torționarul Vișinescu a ajuns de urgență la spital, cu fracturi costale și ruptură de splină
Torţionarul Vişinescu cere să fie eliberat, invocând motive medicale
VIDEO PROTVPLUS.RO