Tiriac despre creditul Ioanei Basescu: "Numele este un brand"

Tiriac, ZF

Ion Tiriac a afirmat, in contextul unei discutii privind imprumutul luat de la CEC de Ioana Basescu, ca ar aproba intr-o singura zi un credit solicitantului care prezinta date despre salariu, bunuri si garantii.

 

"Eu am o problema cu creditele. Nu-s destul de destept sa lucrez cu banii bancilor. Intotdeauna cand am un credit, imi sta in spate. Eu si la imobiliarele pe care le am astazi, am platit tot inapoi", a declarat Tiriac la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de ProTV, in contextul unor intrebari privind conditiile in care a fost obtinut creditul de fiica presedintelui.

El a adaugat ca ar da un credit in 24 de ore daca ar avea datele despre salariul, bunurile si garantiile solicitantului.
"Daca Basescu nu poate sa garanteze un credit, atunci cine-l garanteaza? (...) Cand vorbesc de Basescu, nu vorbesc de presedinte, vorbesc de cineva din familie. Inca o data, nu puteti sa-i taiati pe toti, sa le taiati gatul, numai pentru ca fac parte dintr-o familie de presedinte sau de prim-ministru sau de altceva. Lasati-i sa-si faca si astia treburile. Au avut un beneficiu numai din numele asta? Pai am eu beneficiu, din numele Tiriac, daca puteti sa credeti. Pe peste tot in Europa si chiar in Statele Unite. Faptul ca ma cheama Tiriac este un mare beneficiu si ca pana in ziua de azi nu datorez nimanui nimic, n-am furat, n-am facut nimic. Numele iti spune brand-ul. Este un brand. Deci eu nu-i bag de vina nici, mi se pare domnisoarei Basescu, una din fiicele dumnealui. De ce nu? N-a furat banii nimeni", a mai spus Tiriac.

Fiica cea mare a presedintelui a cumparat, in luna septembrie, un teren agricol de 290,4 hectare in judetul Calarasi, contractand un credit ipotecar de la CEC pe 30 de ani de peste 1 milion de euro si achitand din surse proprii aproape 280.000 de euro.

Citește și
Ion Tiriac
Tiriac: Anul viitor va fi mai bun decat 2013, dar criza nu s-a sfarsit
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Traian Basescu a declarat ca a convins-o pe fiica sa sa cumpere terenul pentru ca vrea sa fie fermier si a adaugat ca, din familie, doar aceasta era eligibila pentru a primi un credit ipotecar.

Presedintele Comisiei de buget din Senat care a anchetat activitatea CEC Bank, Cosmin Nicula, a declarat ca imprumutul a respectat procedurile bancare, dar ca poate fi discutat la nivel de moralitate. Intrebat daca in urma anchetei se poate spune ca fiica presedintelui a primit un credit preferential, Nicula a declarat ca acest lucru poate fi discutat la nivel de moralitate.

 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Tiriac: Simona Halep nu are plamani, are doua inimi
Tiriac: Simona Halep nu are plamani, are doua inimi

Ion Tiriac a declarat, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV, ca jucatoarea de tenis Simona Halep nu are inaltimea si forta surorilor Serena si Venus Williams, dar poate compensa cu viteza, inteligenta si suflet.

Tiriac: Anul viitor va fi mai bun decat 2013, dar criza nu s-a sfarsit
Tiriac: Anul viitor va fi mai bun decat 2013, dar criza nu s-a sfarsit

Omul de afaceri Ion Tiriac apreciaza ca anul viitor va fi mai bun decat 2013, dar nu vor fi inregistrate cresteri spectaculoase, in conditiile in care criza mondiala nu s-a incheiat deocamdata.

Tiriac, intrebat despre evolutia cursului leu-euro:
Tiriac, intrebat despre evolutia cursului leu-euro: "Nu stiu de ce este leul atat de tare"

Omul de afaceri Ion Tiriac spune ca intrebarea legata de evolutia cursului leu-euro in 2014 este una dificila, precizand ca nu intelege motivul pentru care moneda nationala este "atat de tare".

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.